Vikend poln umetnosti in zabave na Ptuju

Ta konec tedna Ptuj postaja pravo središče zabave in kulture, saj ponuja dogodke za vse okuse in starosti. Od petka do nedelje bodo obiskovalci lahko izbirali med številnimi kulturnimi, umetniškimi in dobrodelnimi dogodki.

 

V petek se dan začne z jutranjo podporno skupino za družine, ki bo ob kavi ali čaju razpravljala o prihodnjih korakih v Špajzi modrosti. Popoldan bo priložnost za krepitev družinskih vezi preko slikanja, prav tako v Špajzi modrosti. Ljubitelji glasbe bodo uživali v razrednih nastopih učencev harmonike in petja v Minoritskem samostanu, večer pa bo prinesel več kulturnih in dobrodelnih dogodkov, vključno z zasaditvijo dreves v Stari steklarski.

Sobota obljublja še več aktivnosti. Jutro se začne z blagoslovom motorjev v Novi vasi pri Ptuju, sledi pokal Poli 2024 za kolesarje. Umetnostni navdušenci bodo lahko uživali v vodenih ogledih galerij in umetniških delavnicah. Festival mini house glasbe Hotel Groove bo potekal vse od popoldneva do zgodnjih jutranjih ur.

Nedelja prinaša koncert klasične glasbe v cerkvi sv. Jurija ter športne dogodivščine za mlajše. Dan se bo zaključil z večernimi projekcijami filmov v Mestnem kinu Ptuj, ki bodo zagotovili popoln konec pestrega vikenda.

Ptuj ta vikend resnično postaja mesto, kjer se prepletajo zabava, umetnost in skupnost. Za več informacij o filmih obiščite spletno stran Mestnega kina Ptuj, za razstave in druge dogodke pa spletno stran visitptuj.eu.

MR