Vikend dogodki v Ptuju: Od družinskih srečanj do koncertov in kino predstav

Prihajajoči vikend v Ptuju prinaša pestro paleto dogodkov, ki obljubljajo nekaj za vsakogar. Petkovo jutro se bo začelo s podporno skupino za družine ob 9. uri v Špajzi modrosti, kjer se bodo obiskovalci lahko družili ob kavi ali čaju. Popoldne bo prav tako namenjeno družinam, saj bo ob 14. uri priložnost za krepitev družinskih vezi preko slikanja. Ljubitelji glasbe bodo uživali v koncertu zbora Kapucinske cerkve sv. Ane Burghausen, ki bo ob 17. uri v baziliki Marije Zavetnice na Ptujski Gori.

 

Kino ljubitelji bodo imeli možnost izbire med različnimi filmi v Mestnem kinu Ptuj, kjer bodo predvajali filme od otroškega “Jaz in moj muc Ru” do akcijskega “Kaskader”. Poseben poudarek bo na vinu, saj bo ob 18. uri v Grand Hotelu Primus dogodek “Primusove vinske zgodbe”, kjer bo predstavljena ptujska grajska klet.

Sobota bo v znamenju državnih praznikov s slovesnostjo ob Dnevu upora proti okupatorju in Prazniku dela, ki se bo začela ob 10. uri v sončnem parku ob upravni zgradbi PMPO. Če bo deževalo, se bo dogodek preselil v Stari steklarski MKC. Dan bo nadaljeval z različnimi slovesnostmi in vodenimi ogledi, kot je ogled rova pod Ptujskim gradom ob 14. uri.

Nedelja prinaša cirkus na kolesih z bratoma Malek v Sončnem parku Ptuj, ki bo zabaval obiskovalce ob 10. uri. Popoldan in zvečer bodo obiskovalci lahko ponovno uživali v filmskih predstavah v mestnem kinu.

Ta vikend v Ptuju zagotavlja kulturno obarvano zabavo z raznovrstnimi aktivnostmi za vse starosti, ki bodo obogatile kulturno ponudbo mesta. Več informacij o filmskih sporedih in drugih aktualnih dogodkih je na voljo na uradni strani Mestnega kina Ptuj in na spletnem portalu visitptuj.eu.

MR