Vikend dogodki v Ptuju: kulturno in družabno središče dogajanja

Prihajajoči vikend v Ptuju obljublja pestro paleto dogodkov, ki so prilagojeni različnim okusom in starostnim skupinam. Začetek vikenda bo v petek, 3. maja, zaznamovan s serijo dogodkov v Špajzi modrosti, kjer bodo potekale podporne skupine za družine. Jutranje druženje ob kavi ali čaju z naslovom “Kako naprej” se bo začelo ob 9. uri, popoldan pa bo sledilo slikarsko krepitev družinskih odnosov ob 14. uri. V večernih urah se bodo obiskovalci lahko prepustili filmskim užitkom v Mestnem kinu Ptuj, kjer bodo med drugim na sporedu filmi “Nerazdružljivi”, “Fant in čaplja”, “Kaskader”, “Pankrt” in “Izzivalci”.

 

Sobota, 4. maja, prinaša kulturne poslastice za najmlajše s tremi predstavami “Po Sloveniji s popotnikom Jakom” v Mestnem gledališču Ptuj. Obiskovalci bodo lahko raziskovali tudi skrivnostne rove pod Ptujskim gradom ali se udeležili treninga boksa z Dejanom Zavcem v Dejan Zavec Gym. Filmski večer se bo nadaljeval s ponovnimi predstavami v Mestnem kinu Ptuj.

Nedelja, 5. maja, bo v znamenju športnih aktivnosti v Sončnem parku Ptuj, kjer bodo potekale “Športne igrajrije” z bratoma Malek. Mestni kino Ptuj bo še naprej gostil ljubitelje filma s ponovitvami priljubljenih naslovov skozi celoten dan.

Za več informacij o filmskem sporedu se lahko obrnete na spletno stran Mestnega kina Ptuj, za razstave in ostalo ponudbo pa obiščite portal Visit Ptuj. Ta vikend Ptuj postaja pravo središče zabave in kulture, ki ga ne gre zamuditi.

MR