VIKEND DOGODIVŠČINE V PTUJU: OD KULTURE DO REKREACIJE

Mesto Ptuj ta konec tedna obljublja bogato paleto dogodkov, ki bodo zadovoljili različne okuse in interese obiskovalcev ter domačinov. Od petka, 15. marca, do nedelje, 17. marca, se lahko udeležite številnih kulturnih, izobraževalnih in rekreacijskih aktivnosti.

 

Začetek vikenda bo zaznamoval začetek Tedna restavracij v Gostilni Grabar in Gostilni Ribič, ki bo trajal vse do 24. marca, ponujajoč edinstvene kulinarične užitke. Obiskovalci bodo imeli priložnost okusiti lokalne specialitete po posebnih cenah.

V Špajzi modrosti bo petkovo jutro posvečeno podporni skupini za družine “Kako naprej – ob kavi ali čaju?”, popoldne pa se lahko družine udeležijo delavnice “S slikanjem krepimo odnose v družini”. Ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa bodo navdušeni nad otvoritvijo skate parka v Ljudskem vrtu.

Mestni kino Ptuj bo ta vikend gostil projekcije filmov za vse generacije, vključno s predvajanjem težko pričakovanega “Kung Fu Panda 4” in več drugih filmskih uspešnic. Za ljubitelje gledališča bo Mestno gledališče Ptuj priredilo “Magični Variete Sanje”, obiskovalci pa se lahko udeležijo tudi Velikega dobrodelnega koncerta Lions klubov z gostovanjem Vienna Supreme Orchestra v SNG Maribor.

Sobota prinaša čistilno akcijo v mestni občini Ptuj, ki združuje skupnost v skrbi za čistejše in zeleno okolje. Popoldne bo ponujal voden ogled rova pod Ptujskim gradom, večer pa bo zaznamoval koncert Vlada Kreslina in Iztoka Cergola v Dominikanskem samostanu Ptuj.

Nedelja bo nadaljevala z bogatim filmskim programom v Mestnem kinu Ptuj in zaključila Teden restavracij, ki bo še naprej ponujal kulinarične užitke.

Za več informacij o sporedu in dogodkih obiščite uradno spletno stran Mestnega kina Ptuj in TEDENSKI NAPOVEDNIK na visitptuj.eu, kjer najdete aktualne razstave in druge ponudbe. Ptuj ta vikend resnično ponuja nekaj za vsakogar.

MR