Velikonočno reševanje krave iz nedostopnega haloškega terena

 

V teh prazničnih dneh nas je lahko navdušila zgodba o velikonočnem reševanju krave v Zg. Leskovcu, v občini Videm.

 

Na velikonočno jutri je namreč iz hleva odtavala kar 700 kilogramska krava, ki je nesrečno padla v prepad. Reševanje od tam je zaradi nedostopnega Haloškega terena predstavljalo velik izziv.

 

 

Najverjetnejši scenarij takšne situacije bi bil uspavanje živali in nato izvlek trupla iz nedostopnega terena. Vendar zahvaljujoč sodelovanju in gasilcem dobrega srca, temu tokrat ni bilo tako.

Najprej so kravo spravili iz globeli, kjer ji je veterinar lahko oskrbel. Ker je bila v dobrem stanju so se odločili, da jo bodo spravili iz globeli nazaj v hlev – živo in zdravo.

Reševanje je bilo zahtevno, saj so morali posekati drevje in grmovje, da bi jo lahko izvelkli iz globeli. Nato so kravo zavili v velike vreče in jo položili na izdelano podlago. Vleko so opravili s traktorsko »vitlo«, kar je bilo prav tako zahtevno. Krava sedaj živa in zdrava, počiva v domačem hlevu.

Vsekakor nas takšna zgodba navdaja s pozitivnostjo in hvaležnostjo. S sodelovanjem se namreč, da narediti marsikaj dobrega. Celotno galerijo si lahko ogledate v spodnji Facebook objavi PGD Leskovec.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR