Veliko povpraševanja po rabljeni korantovi opremi

pust, koranti-kurenti, sejem, rabljena-oprema, ptuj, pobrežje, formin

Ta konec tedna korantova sejma v Pobrežju in Forminu

Pustni čas je vse bliže in na Ptujskem smo bili minuli konec tedna že priča sejmom rabljene korantove opreme. Med bolj odmevnimi in dobro obiskanimi je bil sejem v centru mesta, pri ptujski vinski kleti, kjer se je uspešno trgovalo. Z rabljeno korantovo opremo pa bo ta konec tedna trgovalo še na tradicionalnem sejmu v Pobrežju in Forminu v občini Gorišnica.

Sejmi korantove opreme so dobro obiskani. Foto: Edi Krajnc

V pričakovanju enajstih pustnih dnevov

Do kurentovega/korantovega skoka v noči po svečnici (2. januarja), ko se na Ptujskem začne norčavi pustni čas in ko Ptuj ter okoliški kraji zaživijo v veselem fašenskem vzdušju, je ostalo le še dva tedna, priprave pa so povsod v polnem teku. Letošnji pustni čas med svečnico in pepelnico bo kratek, saj bo trajal le 11 dni, poseben pa bo zato, ker bodo kurenti prvič v zgodovini zaplesali pod zaščito Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO). Med od 2. do 13. februarjem se obeta veliko zanimivih dogodkov v okviru 58. Kurentovanja, med njimi tudi tradicionalna mednarodna pustna povorka v najstarejšem slovenskem mestu.

Prvi sejem in razstava korantove opremev  Forminu

V Turističnem društvu Koranti Pobrežje imajo že sejemsko tradicijo, saj sejem uspešno pripravljajo nekaj zadnjih let in je zmeraj dobro obiskan. Na sejem pa zadnja leta vabijo tudi izdelovalce bičev, gamaš in ostalih korantovih dodatkov.

To soboto in nedeljo, 20. in 21. januarja pa bo mogoče prodati, kupiti ali zamenjati rabljene korantije in dodatke prvič tudi v Forminu v občini Gorišnica, kjer sejem organizira Društva Korant Forum Formin. Ob sejmu bodo obiskovalcem predstavili še razstavo fotografij, ki je posvečena 17. obletnici ustanovitve društva.

TM, foto: Edi Krajnc