Velik uspeh haloških vinarjev

vinarji, haloze, odličja, agra

Na sejem AGRA po nova odličja

Na letošnjem že 43. odprtem državnem ocenjevanju vin »Vino Slovenija Gornja Radgona 2017« so bili vinarji iz Haloz zelo uspešni. Na sejmu AGRA v Gornji Radgoni so v tem tednu že prejeli vinska odličja in nagrade, poleg dveh zlatih, pa so osvojili še cel paket srebrnih odličij, skupaj 15, kar je izjemen uspeh tudi za Vinarsko zadrugo Haloze.

Kot je poročala Lokalna akcijska skupina (LAS) Haloze je prvak Vinsko turistične ceste VTC 11 Haloze chardoonay, polsuho vino, letnik 2015,  ki so ga pridelali na Turizmu Pungračič v Drenovcu pri Zavrču. Zlati medalji sta v Gornji Radgoni prejela: Vinogradništvo Gorjup za
sauvignon pozna trgatev, letnik 2016, in Turizem Pungračič za chardonnay, letnik 2015.
Srebrne medalje so prejeli vinogradniki: kmetija AS Arnečič, Vinogradništvo Ivan Kramer, Vina Zavec, Vinarstvo Šmigoc, Vinogradništvo Gorjup, Vinogradništvo Plajnšek, Vinogradništvo Žumbar in Turizem Pungračič.

Nov, velik uspeh za vinarje Haloz. Foto: LAS Haloze

Niso pa bili uspešni samo vinarji iz Haloz, ampak tudi Mesarija Kokol iz Dolan pri Cirkulanah, ki je na letošnji Agra za svoje mesne proizvode prejela dve zlati, dve srebrni in eno bronasto medaljo.

TM, Foto: LAS Haloze