Včeraj 5. seja Otroškega mestnega sveta MO Ptuj

Otroški mestni svet Mestne občine Ptuj se je včeraj sestal na peti seji in potrdil novo mini županjo Ptuja in mini podžupanji. V ospredju sta bili razpravi o Konvenciji o otrokovih pravicah in medvrstniškem nasilju.

Otroški mestni svet je na Ptuju znova zasedal; foto: MO Ptuj
V sejni sobi ptujske Mestne hiše se je včeraj odvila 5. redna seja Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj. Mladi so spregovorili tudi o projektu Ptuj – otrokom prijazno Unicefovo mesto.

Dosedanjo mini županjo Elo Černila iz Osnovne šole Ljudski vrt je včeraj zamenjala Sara Desku iz Osnovne šole Olge Meglič, ki svojo prvo sejo vodila skupaj z županjo Mestne občine Ptuj Nuško Gajšek. Mini podžupanji sta postali Ana Vidovič in Maja Kostanjevec.

Maja Kostanjevec, je ena od novih ptujskih mini podžupanj. Foto: OŠ Breg

O projektu Ptuj- otrokom prijazno Unicefovo mesto

Na dnevnem redu seje se je znašlo devet točk. Na seji so osnovnošolci predstavili projekt Ptuj – otrokom prijazno Unicefovo mesto. MO Ptuj je namreč oktobra 2017 prejela naziv Ptuj – otrokom prijazno Unicefovo mesto, v okviru tega projekta pa so se v ptujski občini zavezali, da bodo pospešeno razvijali otrokom prijazno mesto ter organizirali akcije in projekte v korist otrok.

Utrinki z včerajšnje seje; foto: OŠ Breg

Lani so na Ptuju vzpostavili tudi Otroški mestni svet MO Ptuj, na njem pa je tokrat beseda tekla še o Konvenciji o otrokovih pravicah, ki letos praznuje 30 let, sprejeta pa je bila s 20. novembra 1989. Mladi so govorili tudi o pripravi plesa v Centru interesnih dejavnosti Ptuj, oblikovanju jedilnikov na vseh ptujskih osnovnih šolah, medvrstniškem nasilju, pa tudi o določitvi administratorja za družbena profila Facebook in Instagram na osnovnih šolah.

Foto: MO Ptuj, OŠ Breg