V Zavrču prvič uprizorili žive jaslice

Pri završkem župnišču in župnijski cerkvi sv. Miklavža v Zavrču so minulo soboto s sveto družino, pastirji in angeli številni obiskovalci lahko doživeli prelepo božično zgodbo v pesmi in besedi.

Žive jaslice v Zavrču. Foto: Branko Veselič, SIP TV
V prazničnem času so bile v organizaciji Občine Zavrč in Župnije Zavrč prvič uprizorjene žive jaslice, posebna gledališka predstava na prostem, v kateri je oživela svetopisemska zgodba tiste noči, ko se je rodil Jezus Kristus. V predstavi je sodelovalo okrog 80 nastopajočih, vključili pa so tudi domače živali.

Izvedba živih jaslic je organizatorjem predstavljala tehnično kar zahteven projekt, saj se je vse dogajalo na prostem, kjer je bilo potrebno dobro urediti osrednji prostor in ga primerno osvetliti ter ozvočiti. Vse to je bilo odlično izpeljano, završka občina pa je ob pomoči društev in posameznikov uredila sceno, ob tem pa je morala poskrbeti še za ustrezno kostumografijo igralcev. Za živali so poskrbeli v Konjeniškem klubu Borl in družini Bratuša.

“Nocoj je ena lepa noč …” so prepevali v Zavrču.

Kljub mrazu in vetru veliko obiskovalcev

V predstavi so sodelovali otroci, ki obiskujejo verouk, Elena Zebec na klavirju, pevci mešanega pevskega zbora župnije Zavrč, ljudski pevci Trta in ljudske pevke KUD Maksa Furjana Zavrč, ženska vokalna skupina Angeluš ter še nekateri drugi, ki so nastopili v ozadju in pomagali pri predstavi.

Žive jaslice so si ogledali številni obiskovalci in bili so navdušeni, kljub mrazu in vetru, ki v poznem sobotnem popoldnevu kar nista popustila. Po predstavi so se obiskovalci na dvorišču dvorca lahko vsaj malo pogreli ob čaju in kuhanemu vinu, završke gospodinje pa so k temu pridale še praznične piškote.

Foto: Branko Veselič, SIP TV

Nad izjemno predstavo svetopisemske zgodbe sta bila navdušena tako završki župnik Jože Pasičnjek, kot tudi župan Občine Zavrč Slavko Pravdič, ki je na svojem facebook profilu v prazničnih dneh med drugim zapisal: »Božični čas je čudovit in neverjeten. Praznino v svojem srcu lahko zapolnimo, ne s tem kar dobimo, ampak s tem kar dajemo.«

Foto: Branko Veselič, SIP TV