V Vitomarcih predstavili projekt Detox

sv. andraž v slovenskih goricah, detox, etno tour

Odprli skupni turistično-informacijski center

Pred občinsko stavbo občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah je bila v sredo, 14. junija tiskovna konferenca, na kateri je tamkajšnja občinska uprava z županjo Darjo Vudler predstavila projekt Detox. Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah je namreč ena izmed njegovih partnerjev, katerega glavni cilj je oblikovanje čezmejnega turističnega produkta EtnoTour.

Gre za čezmejni projekt sodelovanja s sosednjo Hrvaško, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Ob tej priložnosti, ob pestrem kulturnem programu in nagovorih, je bila tudi uradna otvoritev skupnega turistično-informacijskega centra, že prihodnji teden pa bodo v Slovenskih goricah, v občini Sveti Andraž  odprli obnovljeno Hrgovo domačijo.

Vodilni partner projekta je sicer občina Lenart, ki že tudi ureja spominsko hišo na Zavrhu, kar je v Vitomarcih potrdil tudi lenarški župna Janez Kramberger in napovedal, da bodo z deli zaključili jeseni, nato pa pričeli s promocijo.

V Vitomarcih odprli skupni turistično-informacijski center. Foto: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah

Vodilni partner projekta je občina Lenart, preostali slovenski partnerji so še: občini Sveti Andraž v Slov. goricah in Sveta Ana, Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in Zavod za varstvo kulturne dediščine RS. Hrvaški partnerji: občini Vinica in Donja Voća, Mestni muzej Varaždin in Turistična zveza Varaždinske županije. Vrednost projekta je dobrih 908 tisoč evrov, v 85-odstotnem deležu pa ga financira Evropska unija.

TM, Vir in foto: Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah