V Vidmu pri Ptuju tekmovanje Kaj veš o prometu

videm, kaj veš o prometu, medobčinsko

Tekmovanje dodatna spodbuda za učenje prometnih pravil

V občini Videm je to soboto v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu potekalo že  19. Medobčinsko tekmovanje Kaj veš o prometu učencev osnovnih in dijakov srednjih šol z območja Upravne enote Ptuj. Mladi so se pomerili v reševanju testov in v spretnostni vožnji na poligonu in dejanskem prometu, na zaključni slovesnosti pa jim je čestital tudi župan občine Videm Friderik Bračič.

Na tekmovanjih Kaj veš o prometu sodelujejo v dveh kategorijah: kolesarji ter vozniki koles z motorjem (skuter); učenci od 5. do 9. razreda osnovne šole s kolesi, ter dijaki srednjih šol po opravljenem izpitu AM kategorije s kolesi z motorjem. Tekmovanja so zagotovo dodatna spodbuda mladim za učenje prometnih pravil, razvijanje spretnosti in pravilne vožnje v prometu. So tradicionalna oblika preventivnih akcij za kolesarje, tudi na mednarodni ravni. Najboljše po današnjem tekmovanju čaka nastop na regijskem, z malo sreče pa tudi na državnem tekmovanju, ki bo v soboto, 27. maja na Ptuju, na OŠ Ljudski vrt. Pri današnji organizaciji in izvedbi tekmovanja so poleg članov SPVCP Videm sodelovali tudi predstavniki OŠ Videm pri Ptuju, Policijske postaje Podlehnik, gasilci PGD Videm, člani ZŠAM Ptuj, redarji Medobčinskega redarstva, člani komisije za izpite Izpitnega centra Ptuj in učitelji vožnje Avtošole Prednost.

V okviru šolskih tekmovanj je v lanskem šolskem letu sodelovalo 138 osnovnih šol, v sistem tekmovanj Kaj veš o prometu pa je bilo vključenih skupno 1.223 učencev ter vključno s kolesarskimi izpiti 954 osnovnošolskih učiteljev in mentorjev prometne vzgoje. Izvedenih je bilo tudi 39 regijskih (kvalifikacijskih) tekmovanj, kjer je sodelovalo preko 80 občin, samo najboljši tekmovalci pa so se lahko uvrstili na državno raven. (vir: www:avp-rs.si)

TM, Foto: TM