V Talumu Kidričevo praznujejo

talum, kidričevo, tovarniški-praznik

V soboto vabijo na ogled proizvodnje

Enaindvajsetega novembra je minilo 63 let odkar je iz elektrolizne peči v proizvodnji pritekel prvi aluminij in v Talumu Kidričevo ob letošnjem tovarniške prazniku pripravljajo več dogodkov. Včeraj so praznovanje pričeli s tradicionalnim srečanjem upokojenih sodelavcev, danes bo v družbi Talum slavnostna seja, popoldan pa bodo na skupni prireditvi zaposlene nagradili za njihove inovativne dosežke.

Praznovanje v Talumu so včeraj pričeli s srečanjem z nekdanjimi zaposlenimi. Slavnostni govornik je bil predsednik uprave Marko Drobnič. Foto: Talum
Foto: Talum

Danes ob13. uri bo skupna slavnostna seja uprave Taluma, direktorjev odvisnih družb in poslovnih enot, vodij služb, članov Sveta zaposlenih, članov Sveta Delavcev ter članov IO konference Sindikata Kidričevo. Ob 15.30 se v Kidričevem začenja druženje zaposlenih v družbah skupine Talum, uvod v srečanje pa bo svečana podelitev najvišjih priznanj zaposlenim za njihove dosežke – Zlatih metuljev.

V soboto dan odprtih vrat

Tovarniški praznik bodo v kidričevskem Talumu sklenili jutri, ko bo tradicionalni dan odprtih vrat. Vrata v tovarno odprejo vsem, ki si želijo ogledati proizvodnjo v halah, zbirno mesto pa bo ob 9. uri pred upravno stavbo.

Talum Naj zaposlovalec v letu 2016

Talum kot sodobno proizvodno podjetje sodi v svetovnem merilu v ozek krog najučinkovitejših proizvajalcev elektroliznega aluminija in aluminijevih zlitin. Več kot 60 let prizadevnega dela v Kidričevem se dandanes odraža v zavidljivih dejstvih: uvrščajo se med 15 največjih izvoznikov v Sloveniji, proizvedejo več kot 84.000 ton aluminija letno in pohvalijo se lahko z več kot 10.000 zaposlenimi od začetka proizvodnje do danes. Največja konkurenčna prednost so proizvodi najvišje kakovosti ter znanje, ustvarjalnost in podjetnost zaposlenih v Talumu. Talum je pred dnevi prejel tudi nagrado Naj zaposlovalec Podravja v letu 2016. S tem so bili prepoznani nnjihovi dosežki na tem področju, saj se trudijo, da ustvarjajo kakovostno in zadovoljujoče delovno okolje za svoje zaposlene, hkrati pa so v zadnjih treh letih zaposlili kar okoli 300 novih sodelavcev.

TM, foto: Talum