V Talumu izpeljali osmi praktični prikaz poklicev

Mladi so se se lahko v Talumu preizkusili v spretnostih nekaterih del oblikovalca kovin - orodjarja, elektrikarja, mehatronika, strojnega mehanika in livarjev.

Foto: Zoja Topolovec
Današnji dopoldan je bil v Talumu rezerviran za že 8. Praktični prikaz poklicev. Dogodek je bil namenjen osnovnošolcem zaključnih razredov osnovnih šol in njihovim staršem. Talumovcem sta se na predstavitvi pridružili še Strojna šola Ptuj ter Elektro in računalniška šola Ptuj.

»Živimo v dobi aluminija. Lahkega materiala z neskončno možnostjo recikliranja. Talumovci smo mojstri obdelave aluminija. Načrtujemo, avtomatiziramo, modeliramo, robotiziramo, v bistvu čaramo, le da namesto čarobne paličice uporabljamo pamet in nove tehnologije. Tako vsak dan naredimo izdelke iz aluminija za največje svetovne ase: KTM, Porsche, McLaren, VW, Bosch in še veliko drugih. Kako nam to uspe, bomo predstavili na 8. Praktičnem prikazu poklicev v soboto, 2. februarja,” so zapisali v vabilo.

Predstavili poklice, ki so v Talumu med najbolj iskanimi

Mladi so spoznavali različne poklice in delovne postopke v Talumu. Foto: Zoja Topolovec

Osnovnošolcem in njihovim staršem so na Talumovem dnevu prikaza praktičnih poklicev
predstavili poklice, ki so v Talumu tudi med najbolj iskanimi. Pokazali so jim tudi kakšna delovna opravila so v praksi povezana s posameznim poklicem, predvsem z namenom, da bi dobili predstavo o raznolikosti, znanjih in spretnostih, potrebnih za delovno odličnost. Ob tem pa velja poudariti, da v Talumu mladim že vrsto let nudijo tudi kadrovske štipendije, opravljanje obvezne prakse ter vrsto drugih ugodnosti in priložnosti na poti do izobrazbe in zaposlitve.
Foto: Zoja Topolovec