V Staršah uvodna tekma za prehodni pokal Gasilske zveze Slovenije

Sobota, 18. januarja, je bila v športni dvorani OŠ Starše rezervirana za pomemben gasilski tekmovalni dogodek, na katerega se je prijavilo 48 ekip članov in članic iz vseh koncev Slovenije.

V Staršah prva od štirih tekem za prehodni pokal GZS v spajanju sesalnega voda za leto 2020. Foto: TM
Gasilci PGD Starše so bili tudi letos organizatorji uvodnega tekmovanja za prehodni pokal Gasilske zveze Slovenije (GZS) v spajanju sesalnega voda za leto 2020. Za starške gasilce je to bilo že dvanajsto pokalno tekmovanje v spajanju sesalnega voda in hkrati tudi eno izmed štirih, ki jih razpisuje GZS v okviru zimske lige.

V kategoriji članic je zmaga ostala doma v Staršah, tekmovale so članice A, člani A PGD Starše pa so po finalnem obračunu z ekipo PGD Tinje 2 osvojili odlično 2. mesto.

Članice PGD Starše so bile v finalu boljše od članic PGD Ivančna Gorica. Foto: TM

Da so že nekaj let organizator prve od pokalnih tekem za pokal GZS se jim v Staršah zdi kot neka prednost in to želijo v prihodnje obdržati, je povedal Branko Sel, predsednik tekmovalnega odbora. Ob zaključku tekmovanja je poudaril, da je tudi po dvanajstih letih tekmovanje uspelo maksimalno, v najboljši luči, taka pa so bila tudi pričakovanja. Dolgoletne izkušnje in številčna zasedba je v pomoč pri organizaciji tekmovanja, da le-to poteka hitro in brez zapletov.

Sicer pa jim v Staršah priprava gasilskega tekmovanja več ne predstavlja nobenih ovir, saj je po besedah Branka Sela, ekipa izkušena, v njej sodeluje okrog 60 domačih gasilk in gasilcev, svoje pa k uspešni izvedbi dodajo tudi navijači in podporniki gasilstva.

Letos več tekmovalnih enot kot lani

»V primerjavi z lanskim letom se je število ekip znova povečalo in to je dober podatek, žal pa je bilo bolj malo ekip iz naše mariborske regije. Dejstvo je, da brez gasilskih tekmovanj zelo težko prihajamo do članstva v društvih, predvsem pri mladincih, pa tudi pri članskih enotah je podobno. Zelo pa smo zadovoljni, da sta obe naši ekipi še zmeraj med boljšimi v državi, kar sta tudi dokazali s prvim in drugim mestom,« je povedal Sel.

Po besedah Branka Sela letošnji rezultati vaje v spajanju sesalnega voda v primerjavi z lanskimi niso bili tako dobri, saj pod 14 sekund vaje naredila nobena ekipa, a so bili nekateri zelo blizu. »Potrebujemo pa širino, še so rezerve za doseganje boljših rezultatov in ekipe lahko z nekaj več treninga rezultate v prihodnje tudi izboljšajo,« je dodal Sel.

Pester tekmovalni dan v Staršah, kjer je bilo na prvem tekmovanju za prehodni pokal GZS v spajanju sesalnega voda za leto 2020 prijavljenih 48 ekip. Foto: TM

Najboljšim pokali in medalje

Na svečanem zaključku sta tekmovalce v Staršah med drugim nagovorila tudi Franci Petek, poveljnik GZS in podžupan Občine Starše Marjan Malek ter jim čestitala za udeležbo in dosežen rezultat. Najboljše tri ekipe v obeh tekmovalnih kategorijah so prejele pokale in medalje, ki so jih podelili: poveljnik GZS Franci Petek, poveljnik mariborske regije Samo Steblovnik, predsednik GZ Starše Branko Vogrin, poveljnik GZ Starše Andrej Skodič, predsednik PGD Starše Damjan Toplak in podžupan Občine Starše Marjan Malek.

Foto: TM