V Stari steklarski ponovitve predstave Mravlje so še na zvezdah

ptuj, stara_steklarska, teater III, predstava_božič, ponovitve

Vabljeni že nocoj ob 20. uri

Ob letošnji 20. obletnici prve premiere v Stari steklarski delavnici na Ptuju je Teater III pripravil predstavo Mravlje so še na zvezdah, dramatika Petra Božica. Mentorstvo, dramaturgija in režija je delo Branke Bezeljak. Po uspešni premieri so se ustvarjalci predstave odločili še za nekaj ponovitev in prva bo že nocoj, 10. avgusta, ob 20. uri v Stari steklarski delavnici (vhod s Slovenskega trga 1 ali z Ulice Tomaža Šalamuna).

Premiera krstne uprizoritve igre Petra Božiča Mravlje so še na zvezdah je bila 9. julija, kar je bil nedvomno pomemben dogodek za ptujsko in slovensko gledališko zgodovino. Drugi sklop ponovitev v Stari steklarski delavnici bo danes, v četrtek, 10. avgusta, ob 20. uri, potem pa bodo ponovitev še v  petek, 11. avgusta, ob 20. uri in v sredo, 23. avgusta, ob 23. uri ob otvoritvi Festivala poezije in vina
Tretji sklop ponovitev v Stari steklarski delavnici ob 20. Uri bo še v petek, 1. septembra
in v soboto, 2. septembra.
»Na 20. obletnico prve premiere v Stari steklarski delavnici in na obletnico smrti dramatika Petra Božiča smo krstno uprizorili njegovo igro Mravlje so še na zvezdah. Besedilo je bilo v literarni in gledališki zgodovini spregledano, danes pa lahko odkrivamo njegovo pomembno umetniško vrednost in aktualnost, čeprav je nastalo 1975. leta. Ob premieri smo pripravili tudi priložnostno razstavo o 20-letnem delovanju Stare steklarske delavnice ter o uprizarjanju Božičevih dram na Ptuju. V dvorani imamo 70 sedežev, zato prosimo, da nam sporočite na e naslov [email protected] , kdaj si želite ogledati predstavo.
Spremljajte nas na FB strani Teater III https://www.facebook.com/Teater-III-
Veseli bomo vaših prostovoljnih prispevkov za revno gledališče,« je v povabilo zapisala Branka Bezeljak.

Ustvarjalci predstave – ekipa Teatra III. Foto: fb

TM, Vir: MO Ptuj, Teater III