V Središču ob Dravi obeležili 130-letnico gasilstva

Gasilci, PGD Središče ob Dravi, 130 let

Gasilci v PGD Središče ob Dravi praznujejo

V Sokolani v Središču ob Dravi je bila 6. aprila krajša slovesnost ob 130-letnici PGD Središče ob Dravi, prireditev pa sodi v sklop praznovanja 63. praznika občine Središče ob Dravi. Gasilsko društvo je bilo ustanovljeno leta 1887, ima bogato kroniko in je danes osrednja gasilska enota v občini in GZ Središče ob Dravi, v društvo pa je vključenih preko 100 članov. Na osrednji slovesnosti 1. julija bo društvo prejelo tudi plaketo Civilne zaščite.

Slovesnost ob visoki obletnici so Središčanci obogatili z bogatim kulturnim programom, ki so ga pripravili učenci OŠ Središče ob Dravi in Glasbene šole Ormož. Uvodni nagovor je imel predsednik PGD Središče ob Dravi Željko Škorjanec, ki je na kratko predstavil zgodovino in poslanstvo gasilskega društva danes, zbrane pa so nagovorili župan Jurij Borko, Dušan Vižintin, član poveljstva GZS in poveljnik Podravske regije in mag. Janez Merc, član UO GZS in predsednik sveta Podravske regije.

Podelili so tudi paleto zahval, med prejemniki pa so: občina Središče ob Dravi, Uprava RS za zaščito in reševanje, štab Civilne zaščite, GZ Središče ob Dravi, Prostovoljna gasilska društva Obrež, Ruše, Loperšice, Vitan Kog, Sela, Ormož in OŠ Središče ob Dravi, podjetje WEBO, godba Središče ob Dravi in Bojan Oberčkal. Zahvale so na slovesnosti prejeli avtorji publikacije  130 let PGD Središče ob Dravi.

TM, Vir: KTV Ormož