V Spodnjem Podravju se na drugi krog županskih volitev pripravljajo v štirih občinah

V Spodnjem Podravju se na drugi krog županskih volitev pripravljajo v štirih občinah. Predvolilno dogajanje se tako stopnjuje v Gorišnici, kjer se je v drugi krog uvrstil kandidat Slovenske ljudske stranke Jožef Petek s 33,82 %. Njegov izzivalec, ki ga je v prvem krogu premagal in prejel 34,42 % glasov je Borut Kolar, ki kandidira s podpisi volivcev.

V Dornavi se bosta soočila kandidata Matej Zorko (SDS), ki je v prvem krogu županskih volitev z 37,69 % premagal nekdanjega župana Rajka Janžekoviča (kandidira s podpisi volivec, 19,8%). Janžekovič je mandat župana izgubil leta 2018, ko so mu volivci v drugem krogu volitev izglasovali »nezaupnico«.

Aktualnega in dolgoletnega župana Središča ob Dravi, Jurija Borka v drugem krogu izziva Toni Jelovica. Borko je v prvem krogu volitev prejel 39,13 % glasov, Jelovica pa 42, 65 %. Oba kandidata kandidirata s podpisi volivcev.

Na Destrniku se bosta po tem ko aktualni župan Franc Pukšič več ne kandidira, pomerila kandidatka Vlasta Tetičkovič-Toplak (predlagatelj SDS IN SLS – DRUGAČNI & POVEZANI) in Branko Horvat (predlagatelj Lista za Urban). Vlasta Tetičkovič-Toplak je v prvem krogu zmagala z 42,63 %, Branko Horvat pa je prejel 31,10% glasov.

MR