V soboto za urgentni center Ptuj

urgentni center, ptuj, dobrodelni, dogodek

Dobrodelni dogodek s teniškim turnirjem dvojic

V Spodnjem Podravju se je aprila začela velika humanitarna akcija zbiranja sredstev za gradnjo urgentnega centra na Ptuju. Pobudniki akcije zbiranja sredstev za izgradnjo urgentnega centra na Ptuju – Talum, Perutnina Ptuj in Skupina Finakos, so posebej za ta namen odprli ločen transakcijski račun, na katerega se nakazujejo prispevki in donacije.

Že to soboto, 10. junija, od 10. ure dalje bo naslednja priložnost, da vsi skupaj pokažemo svojo solidarnost. Pri Grand Hotelu Primus v Termah Ptuj bo potekal osrednji dobrodelni dogodek z nastopom številnih znanih glasbenih izvajalcev, teniškim turnirjem dvojic, poskrbljeno bo za animacijo najmlajših ter druženje z ambasadorjema, Dejanom Zavcem in Tadejem Tošem. Na dogodku bodo znova izpostavili problematiko urgentnega centra, zbiranje sredstev pa bo potekalo tudi na prireditvi, zato vabljeni vsi, ki želite podpreti akcijo.

Pomen in zbiranje sredstev

Izgradnja urgentnega centra na Ptuju je namreč zelo pomembna za več kot 140 tisoč prebivalcev Spodnjega Podravja, s čimer bi zagotavljali ustrezno kakovost nujne zdravstvene oskrbe, kot so je deležni prebivalci v drugih slovenskih regijah. Prav vsakega izmed nas ali naših bližnjih lahko doleti nezgoda ali nesreča in velikokrat so ključne minute ali celo sekunde.

Vsi bi raje videli, da za izgradnjo urgentnega centra zbiranje sredstev lokalnega gospodarstva in njenih prebivalcev ne bi bilo potrebno. Ker pa gre za nujen in za širšo skupnost pomemben projekt, od katerega bo imela neposredne in dolgoročne koristi vsa širša skupnost, smo se v skupni akciji povezali tako lokalno gospodarstvo, kot posamezniki, ki tukaj živimo.

Cilj je zbrati 600 tisoč evrov

Pozivamo vse, tako podjetja kot posameznike, da stopimo skupaj, saj vsak evro šteje. Če bi vsak prebivalec Spodnjega Podravja prispeval 1 evro, bi se nabralo več kot 140.000 evrov. To pa ni zanemarljiva številka. Z dosedanjim potekom akcije smo zadovoljni, sredstva se nabirajo in veseli smo dobrega odziva podjetij in posameznikov. Naš cilj je zbrati 600 tisoč evrov, ki jih mora zagotoviti SB dr. Jožeta Potrča za izgradnjo urgentnega centra.

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji tenisa, glasbe in prijetne družbe. Vsi skupaj podprimo akcijo zbiranja sredstev za izgradnjo nujno potrebnega urgentnega centra na Ptuju.

Vir: splet (brezplačna objava)