V soboto rdeči baloni tudi nad Ptujem

Ob svetovnem dnevu redkih bolezni, bo Ptuj jutri, 29. februarja, deležen prav posebne obogatitve in sicer tradicionalnega pohoda z rdečimi baloni.

Rdeči baloni simbolizirajo ljubezen in sprejemanje vsakršne drugačnosti, zlasti pri otrocih. Pohod na Ptuju organizirajo članice HD Soroptimist Ptuj, pričel pa se bo jutri ob 11. uri izpred Knjižnice Ivana Potrča Ptuj. Udeleženci pohoda se bodo z baloni prehodili po ulicah mestnega jedra.
Vir: facebook Soroptimist Ptuj

Kaj pa Ona? je podnaslov letošnjega pohoda

Zavod 13, ki je krovni organizator pohoda, si želi, da bi otroci z redkimi boleznimi dobili enakovredno mesto v družbi. Da se jih ne bi bali, ampak bi jim ponudili svojo roko. Otroci, ki se sicer s svojimi nekoliko drugačnimi vrstniki ne srečujejo, imajo na sprehodu priložnost, da izgubijo vsakršni predsodek.

Podnaslov letošnjega pohoda je Kaj pa Ona? Želijo se obrniti na mamo otroka, ki največkrat nima prave psihološke pomoči. Vsem porodnišnicam v državi so poslali prijazno pismo in jih opozorili, da ob skrbi za otroka na psihično podporo ženske nikakor ne smejo pozabiti. Pripravili so tudi zloženke, ki ponujajo brezplačno in nestrokovno pomoč s strani staršev. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države Borut Pahor.

Tako je bilo na lanskem pohodu na Ptuju; foto: arhiv HD Soroptimist Ptuj

Pohod z rdečimi baloni bo jutri potekal po več slovenskih mestih: v Mariboru, Ljubljani, Celju, Laškem, Velenju, Ajdovščini, Postojni, Radljah ob Dravi, Idriji, Kranju, Novem mestu, Murski Soboti in zdaj že tradicionalno tudi na Ptuju.

Foto, vir: HD Soroptimist Ptuj