V soboto 2. Dobrodelni sprehod s psi ob Dravi

drava festival, ptuj, vejica, sprehod, psi

Sredstva bodo namenili štirinožnim brezdomčkom

Minuli konec tedna se je začel2. Drava festivala, ki tudi letos ponuja vrsto zanimivih dogodkov, povezanih z Dravo. Eden od teh bo tudi to soboto, 27. maja na Ptuju, kjer pripravljajo 2. Dobrodelni sprehod s psi ob Dravi. Organizator dogodka je podjetje Vejica, Rado Škrjanec s.p., v katerem se ukvarjajo tudi z varstvom psov.

Vabljeni so vsi ljubitelji psov, s kužkom ali brez, da preživijo sobotno dopoldne v prijetni družbi, se razgibajo in hkrati pomagajo štirinožcem, ki nimajo svojega doma. Začetek in zaključek pohoda bona Športnem društvu Canis. Zbrana simbolna prijavnina bo namenjena Društvu proti mučenju živali Ptuj.

Na pohod dolg okrog 5 km

Udeleženci se bodo zbrali ob 8.30 pri Športnem kinološkem društvu Canis (Mestni log 1, Ptuj – Društvo se nahaja na desnem bregu reke Drave, v bližini Pinčarjevega mlina in čistilne naprave), se vpisali v seznam sodelujočih ter prejeli spominska darilca. Ob 9. uri bodo začeli s sprehodom proti Puhovemu mostu, ga prečkali in ob Dravi pot nadaljevali skozi Mestni park, prečkali peš most in se ob Dravi vrnili do prostorov ŠKD Canis. Sprehod je primeren za vse, ki zmorejo hoditi po ravnini dobrih pet kilometrov daleč. Pot je primerna tudi za otroške vozičke. Na pohodu se bo udeležencem pridružila tudi predsednica Društva proti mučenju živali Ptuj Kristina Pšajd.

Pasji prijatelji morajo ves čas prireditve biti na povodcu, v kolikor pa je vaš kosmatinec bolj jezne, nezaupljive ali vzkipljive narave, pa naj v izogib težavam raje ostane doma. Lastnik/vodnik psa je v celoti odgovoren za vso škodo na živalih, ljudeh ali predmetih, ki jo povzroči njegov pes. Prireditve se smejo udeležiti kužki, ki so redno cepljeni proti steklini in čipirani. In še obvezna oprema za lastnike psov: povodec in vrečka za iztrebke.

Prijavite se lahko tudi na e-naslov: [email protected]

TM, Vir in foto: Vejica