V Slovenski Bistrici izbirno tekmovanje za gasilsko olimpijado

GZS, Slovenska Bistrica, olimpijada, Beljak

Nastopilo 35 tekmovalnih enot, 16 na seznamu za olimpijado

Na stadionu Slovenska Bistrica je bilo v nedeljo, 23. aprila izbirno tekmovanje za olimpijado 2017, ki ga je pripravila Gasilska zveza Slovenije. Tekmovalo je 35 enot, a le šestnajstim se je uspelo uvrstiti v nadaljnje priprave za gasilsko olimpijado, ki bo med 9. in 16. julijem v Beljaku v Avstriji.

NA GASILSKO OLIMPIJADO ZNOVA 3 HAJDOŠKE ENOTE

Zmagovalna enota članic B PGD Hajdoše
Zmagovalke -članice A PGD Hajdoše
Zmagovalna enota članov B PGD Hajdoše

Hajdoške gasilke in gasilci; članice A, članice B in člani B PGD Hajdoše, ki so pred štirimi leti slavili trojno zmago na gasilski olimpijadi v Mulhosu, so znova dokazali, da so zasluženo na vrhu, trojna zmaga na izbirni tekmi v Slovenski Bistrici, pa je samo še dodatna potrditev pred novim olimpijskim nastopom.

V nadaljnje priprave za gasilsko olimpijado so se uvrstile naslednje tekmovalne enote: mladinci PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, mladinke PGD Drenov grič – Lesno Brdo in PGD Andraž nad Polzelo, člani A: PGD Žažar, PGD Hmeljčič, PGD Tinje, PGD Starše in PGD Oplotnica, članice A: PGD Hajdoše in PGD Šmartno na Pohorju, člani B: PGD Hajdoše, PGD Šmartno na Pohorju, PGD Kebelj in PIGD Krka Novo mesto, članice B PGD Hajdoše in poklicna enota članov A PIGD Krka Novo mesto.

TM, Foto: Stanko Kozel, TM