V Skorbi pri Hajdini že tretje leto počitniške delavnice

Kulturno društvo Skorba je v sodelovanju z Vaškim odborom Skorba tretje leto zapored pripravilo ustvarjalne delavnice za počitnikarje in tri nepozabne dneve poletnih dogodivščin na skorbovski gmajni.

Počitnikarji s knjigo v roki; foto: Renata Gabrovec

Od srede, 8. avgusta do tega petka so se počitnikarji iz Skorbe in okolice družili na poletnih ustvarjalnih delavnicah, na katerih ni manjkalo ustvarjalne energije in otroške razigranosti. Začeli so z otroško kuharijo, športno-zabavnimi igrami in likovno delavnico, nadaljevali s pravljicami, petkov popoldan pa so izkoristili še za ogled filma v Mestnem kinu Ptuj.

Mladi so uživali v kuharski delavnici; foto: RG
Foto: TM

V sredo in četrtek so počitnikarji našli varno zavetje pred močno pripeko v Domu krajanov Skorba, kjer so ustvarjali z različnimi materiali, tam so izpeljali tudi kuharski delavnici, za otroke pa so bile posebej zanimive zabavne igre z vodo, nepozabno doživetje pa je bilo tudi druženje na prostem s književnimi junaki.

V družbi najljubših junakov iz pravljic; foto: RG

Super poletne počitnice

Počitnikarji Zala, Ria Ana, Blaž in ostali so z navdušenjem povedali kako lepo se imajo na poletnem druženju, kaj vse so že doživeli in kaj zanimivega so počeli. Še najbolj jim je bilo všeč v literarni in kuharski delavnici, a tudi v športnih in zabavnih igrah so se odlično znašli. Povedali so, da se imajo lepo, da so spoznali nove prijatelje in da so to super počitnice.

Igre z vodo: foto: RG

Navdušena je bila tudi Renata Gabrovec, predsednica kulturnega društva Skorba in tamkajšnjega vaškega odbora, ki je skupaj z ekipo mentorjev uživala v družbi razigranih počitnikarjev, posebej hvaležna pa je bila, da so jim pri izvedbi nekaterih delavnic na pomoč priskočile tudi domače gospodinje, ki so se izkazale kot mentorice v kuharskih delavnicah.

Ustvarjalne poletne počitnice v Skorbi; Foto: TM

Uživali tudi v plesu in na gledališkem odru

»Vesela sem, da smo našim počitnikarjem vsaj malo popestrili počitniške dneve, jim omogočili zabavo, sproščanje in dobro družbo. Verjamem, da je vsak od njih doživel kaj novega in zase našel tudi kaj zanimivega v kateri od delavnic. Počeli smo marsikaj in dišalo je po dobri pici, domačih flancatih, pripravili smo piknik, uživali v literarnem kotičku, nastale so plesne koreografije, pa tudi na gledališki oder nismo pozabili.

Na počitniških delavnicah so nastali barviti izdelki; foto: TM

Mladi so se s kratko igro predstavili na odru, uživali smo v igrah z vodo, zadnji dan pa smo izkoristili za obisk Ptuja in Mestnega kina, kjer smo si ogledali risani film. Vzdušje je bilo enkratno in hvala vsem, ki so sodelovali z nami. Počitniške delavnice bodo v Skorbi zagotovo spet prihodnje leto,« je še povedala Renata Gabrovec.
Foto: TM, RG