V Račah in Miklavžu gojili prepovedane droge

Policisti so zaradi suma kaznivega dejanja in na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru opravili  hišne preiskave, in sicer pri 31-letni osumljenki so preiskali vikend na območju Pohorja in stanovanje v Mariboru. Hišno preiskavo so opravili tudi pri 40-letnem moškem iz območja Miklavža na Dravskem.

 

marihuana
Vir: PP Rače

Med hišnima preiskavama na obeh lokacijah 31-letne osumljene so odkrili tri prostore prirejene za  gojenje prepovedane droge konoplje in zasegli skupno 47 sadik konoplje,
pripomočke  za  gojenje  prepovedane  droge  konoplje, približno 150 gramov posušenih rastlinskih  delcev,  za  katere  se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo in  6 stekleničk za katere  se sumi, da vsebujejo smolo konoplje.

Med hišno pri 40-letnem moškem iz območja Miklavža na  Dravskem polju so tudi pri njem odkrili prostor prirejen  za  gojenje  prepovedane  droge  konoplje  in mu zasegli 26 sadik konoplje, visokih od 80 do 120 cm, pripomočke za gojenje prepovedane droge, približno 10 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo in PVC brizgalka z neznano tekočino, za katero se sumijo, da gre za smolo konoplje.

Zoper oba osumljena  bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami.

 

Vir: PU Maribor