V ptujski knjižnici zaključek Bralne značke za odrasle

ptuj, knjižnica, bralna-značka, odrasli

Bralno značko osvojilo 93 bralcev

V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj so letošnji Ta veseli dan kulture počastili s torkovo slovesnostjo ob zaključku Bralne značke za odrasle. Za Ptujčane je bila to trinajsta sezona, zvestim bralcem so ob zaključku podelili knjižne nagrade, posebej pa jim je čestital ravnatelj knjižnice mag. Matjaž Neudauer.

Na zaključni slovesnosti … Foto: PeTV

Projekt Bralna značka za odrasle, ki poteka že v kar nekaj knjižnicah po Sloveniji, je v ptujski knjižnici zasnovala in z njim tudi začela Liljana Klemenčič, vodja mladinskega oddelka.

Bralno sezono posvetili Bobu Dylanu in glasbi

Sicer pa so že trinajsto sezono bralne značke za odrasle so v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj posvetili lanskoletnemu prejemniku Nobelove nagrade za književnost glasbeniku, kantavtorju in poetu Bobu Dylanu. Bralno značko je letos osvojilo 93 bralcev, ki so skupno prebrali 796 knjig. Na zaključni slovesnosti je gostoval vsestranski pesnik, prozaist, prevajalec in odličen glasbeni poznavalec in izvajalec Matej Krajnc. Z zvestimi bralci pa so bili tudi mladi recitatorji z mentorico Branko Bezeljak. V ptujski knjižnici imajo pripravljen tudi že program Bralne značke za odrasle v naslednjem letu, ko bo vsebina priporočene literature povezana z gledališčem.

TM