V pozdrav novem letu

silvestrovo, zabave-na-prostem, ptuj, ormož, lenart

Silvestrovanja na prostem

Pred nami je silvestrska noč, najdaljša noč v letu. Precej Slovencev bo tudi letos novo leto pričakalo na prostem, saj bodo po vsej državi potekala množična silvestrovanja. V ritmu različnih glasbenih zvrsti se bo mogoče zabavati na številnih prizoriščih, ponekod se tudi letos ognjemetu ne bodo odrekli.

Za zabave željne bo pestro na ptujskem Mestnem trgu

Na Ptuju so že danes opoldne najprej slovo letu izrekli z najmlajšimi, nocoj pa se v mestu obeta silvestrovanje na prostem. Z obiskovalci bo opolnoči nazdravil župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in 20 minut čez polnoč pa bo nebo nad Ptujem zažarelo v prazničnem ognjemetu. Za zabavo na ptujskem silvestrovanju pred Mestno hišo bo poskrbela zasedba Manouche in band domačega glasbenika Davida Matićija, silvestrski dogodek pa pomeni tudi zaključek Ptujske pravljice in je pozdrav novemu letu.

Silvestrovanja tudi v Ormožu, Lenartu, Cerkvenjaku, Staršah

Tudi v Ormožu bodo v novo leto vstopili s silvestrsko zabavo na prostem, na Kerenčičevem trgu, kjer bo igral ansambel Prepih, obljubljajo pa tudi ognjemet. Silvestrska zabava se bo v Ormožu začela ob 22. uri. V pozdrav novem letu silvestrovanja na prostem pripravljajo tudi v Lenartu, Cerkvenjaku in v vaškem središču v Staršah.

TM