V PGD Hajdoše še zadnji treningi pred olimpijskim nastopom

gasilci, hajdoše, olimpijada, villach

Odštevajo dneve do odhoda na gasilsko olimpijado

Od 9. do 16. julija bo v Villachu (Beljaku) v Avstriji potekala 16. članska in 21. mladinska gasilska olimpijada, na kateri bo nastopilo tudi 16 tekmovalnih enot iz Slovenije. V družbi najboljših bodo tudi tri tekmovalne enote PGD Hajdoše iz Območne gasilske zveze Ptuj; članice A, članice B in člani B.

Vse tri ekipe so pred štirimi leti slavile trojno zmago na gasilski olimpijadi v Mulhousu v Franciji, vnovična uvrstitev na olimpijado pa je samo še dodatna potrditev, da so v samem vrhu in od novega olimpijskega nastopa imajo realna pričakovanja.

Na olimpijado v Avstrijo v nedeljo, 9. julija potuje slovenska gasilska reprezentanca v sestavi: mladinci PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, mladinke PGD Drenov grič – Lesno Brdo in PGD Andraž nad Polzelo, člani A: PGD Žažar, PGD Hmeljčič, PGD Tinje, PGD Starše in PGD Oplotnica, članice A: PGD Hajdoše in PGD Šmartno na Pohorju, člani B: PGD Hajdoše, PGD Šmartno na Pohorju, PGD Kebelj in PIGD Krka Novo mesto, članice B PGD Hajdoše in poklicna enota članov A PIGD Krka Novo mesto.

TM, Foto: Stanko Kozel