V petek dobrodelni koncert za novo gasilsko vozilo

gasilci, pgd-tržec, novo-vozilo, dobrodelni-koncert

Pomagajmo PGD Tržec
Članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Tržec bodo ta petek, 19. januarja, ob 18. uri v dvorani restavracije Pan v Kidričevem pripravili dobrodelnin koncert. Nastopili bodo nekateri znani slovenski ansambli, izkupiček od dobrodelnega koncerta pa bo namenjen nabavi novega vozila GVC 24/50.

Spomnimo se lanskega tretjega avgusta, ko so bili operativci PGD Tržec aktivirani na požar, ki se je zgodil v kleti v Kočicah v občini Žetale. Na intervencijo so pohiteli z voziloma GVC 16/25 in GVC 16/24  ter devetimi gasilci, pomagali pa so kolegom gasilcem PGD Žetale. Ob vračanju domov skozi naselje Gorca proti Podlehniku so doživeli nesrečo, gasilsko vozilo GVC 16/24 se je prevernilo, trije gasilci so bili poškodovani, vozilo je popolnoma uničeno in nevozno.

Uničeno vozilo PGD Tržec po lanski nesreči, ko so se gasilci vračali z intervencije iz občine Žetale. Foto: PGD Tržec

Po izrednem tehničnem pregledu se je izkazalo, da so nepravilno delovale zavore na zadnji osi, na zavarovalnci pa so škodo ocenili na okoli 45.000 evrov, so pojasnili v PGD Tržec. Ta znesek jim seveda ne zadošča za nakup novega gasilskega vozila, ki ga nujno potrebujejo, zato so se odločili za dobrodelno zbiranje sredstev in v sklopu tega tudi za dobrodelni koncert. Za pomoč so prosili številne znane slovenske ansamble, veliko se jih je ozdvalo in v petek, 19. januarja bodo nastopili na koncertu v restavraciji Pan v Kidričevem.
Trževskim gasilcem lahko pri nakupu vozila pomagate tudi preko SMS akcije, kjer lahko darujete 1€ ali 5€ na številko 1919 s SMS sporočilom TRZEC ali TRZEC5.

Gasilska enota Tržec je osrednja gasilska enota v občini Videm. Operativno območje obsega vasi: Tržec, Jurovci in Lancova vas ter del naselja Majski Vrh (hišne številke 1-8).

V tem letu v ospredju delo z mladino in nabava novega vozila

V vodstvu PGD Tržec so povedali, da bo v letu 2018 v ospredju delo z mladino in nabava novega prepotrebnega gasilskega vozila s cisterno volumna 5.000 litrov vode.

Vozilo GVC-24/50, ki ga v PGD Tržec želijo nabaviti v prihodnjih dveh, do treh letih.

»Vozilo GVC-24/50 imamo namen nabaviti v letih 2019/2020, v tem in prihodnjem letu želimo nabaviti šasijo, novo vozilo pa v uporabo predati morda čez dobri dve leti. Pri tem računamo na pomoč Občine Videm, Krajevne skupnosti Tržec in Krajevne skupnosti Lancova vas, podjetij in občank in občanov občine Videm. Vozilo nujno potrebujemo za varnost vseh nas. Trendi požarov, nesreč in drugih izrednih dogodkov na območju občine Videm narekujejo nenehna posodabljanja opreme. Zato je nujno potrebno, da vozilo GVC-24/50 tudi nabavimo. Vse o naših aktivnostih najdete tudi na spletu, na Facebook strani: www.facebook.com/www.pgd.trzec

TM