V oktobru znova akcija sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk

S 1. oktobrom bodo znova začeli akcijo sterilizacij in kastracij lastniških psov in mačk v veterinarskih ambulantah v Podravju. Akcija bo potekala v veterinarskih ambulantah v Podravju, ki bodo akcijo podprle, in bo trajala od 1. do 31. oktobra 2019.

Prav preveliko število lastniških živali je v glavnem tudi vzrok velikega števila zavrženih in zapuščenih živali, so prepričani v Društvu za zaščito živali Maribor, kjer se bodo ves čas akcije trudili, da bi zanjo izvedelo čim večje število občanov.

Fotografija je simbolična

»Ko bomo imeli potrjene veterinarske ambulante (predvidoma do začetka septembra), bomo natisnili letake in plakate ter jih dostavili. Kuponi se bodo dobili tudi na sodelujočih veterinarskih ambulantah, tako da jih bodo občani lahko dobili tam, ko bodo svoje živali pripeljali na sterilizacije in kastracije.

»V društvu bomo poskrbeli za tiskanje plakatov in dostavo v vsako občino, ki bo poskrbela, da bodo plakati izobešeni na vseh oglasnih panojih. V upanju, da bomo v letošnji akciji čim bolj uspešni in bomo tako s skupnimi prizadevanji poskrbeli za čim manj zavrženih živali, računamo na dobro sodelovanje in vas lepo pozdravljamo,« so še sporočili iz Društvo za zaščito živali Maribor.

Več informacij: [email protected]

Foto: Društvo za zaščito živali Maribor