V objemu čarobnosti ta konec tedna v Občini Videm

Konec tedna bo center Občine Videm pravljično obarvan. Občina je v sodelovanju z OŠ Videm in društvi v občini pripravila zanimive dogodke in ustvarjalne delavnice v siju čarobnega decembra.

Zadnji mesec v letu je tudi v Občino Videm prinesel pravo pravljično vzdušje. V središču občine in tudi po krajevnih skupnostih so prižgali tisočere lučke, pri občinski zgradbi v Vidmu pri Ptuju pa je že vse pripravljeno za odprtje slastne Cuker jame. Čarobni dogodek bo v soboto, 21. decembra, ob 16. uri, ko bosta otroke obiskala tudi Božiček in dedek Mraz.

V objemu čarobnosti, pravljičnih likov, dobrih decembrskih mož, artistov, lutkarjev, pravljičarke Marije Kolednik Črnila, likovnih in mnogih drugih ustvarjalcev bodo letos prvič in malo drugače kot prejšnja leta v občini preživeli dneve najlepšega in najbolj veselega meseca v letu.

V Vidmu je vse pripravljeno za odprtje Cuker jame

V ospredju bo druženje ob majhnih pozornostih

Podžupan Občine Videm Matjaž Klasinc, vodja projekta Cuker jama, je povedal, da letos ponovno po več letih obujajo Cuker jamo, projekt predbožičnih delavnic za otroke, ki ga je v preteklosti izvajala skupina učiteljic z nekdanjo videmsko ravnateljico Marijo Černila.

»V dveh dneh želimo otrokom pričarati božično vzdušje in poskrbeti tudi za to, da si vzamemo čas drug za drugega. Ves čas poudarjamo, da je ena izmed prednostnih nalog občine v tem mandatu tudi spodbujanje druženja med občani. Po dobro obiskanih prireditvah ob občinskem prazniku in martinovanju želimo tudi v decembru izpeljati prireditev, ki nas bo medsebojno povezala,« doda Klasinc in verjame, da bo Cuker jama z zanimivi dogodki pritegnila številne obiskovalce.

V ospredju tokrat ne bodo darila, ampak drobne sladke pozornosti in čas, ki ga bodo obiskovalci namenili drug drugemu. Danes pogosto pozabimo, da veseli december ni namenjen izključno obdarovanju svojih najdražjih, temveč gre za čas, ki je namenjen družinam in izkazovanju ljubezni. V tem čarobnem mesecu lahko našim najmlajšim pokažemo, kako zelo pomembni sta skromnost in pomoč tistim, ki jo dejansko potrebujejo.

Projekt Cuker jama je namenjen predvsem otrokom in obdarovanju otrok, dolgoročni cilj občine pa je, da preraste v predbožično praznovanje in druženje vseh generacij občanov. Dvodnevni program bo potekal v soboto, 21. decembra, in v nedeljo, 22. decembra, na trgu pred Vidovo kletjo pri občinski zgradbi in v dvorani občinske zgradbe.

Nedelja dan za delavnice in druženje v Cuker jami

Otroci so vabljeni na delavnice tudi v nedeljo med 10. in 12. uro ter med 14. in 19. uro. Za otroke so pripravili darila, za vse pa bo v Cuker jami na voljo tudi veliko sladkih bombonov. Na stojnicah pred občinsko zgradbo bo za vse na voljo čaj in medenjaki ter piškoti. Obiskala jih bosta tudi Božiček in dedek Mraz.
Foto: Občina Videm, TM