V občini Hajdina uspešen zaključek Poletne šola nogometa

V dneh svetovnega nogometnega prvenstva, ko je nogomet številka 1 na svetu, sta Športna zveza občine Hajdina in Otroška nogometna šola (ONŠ) Golgeter Hajdina v prvem tednu poletnih počitnic organizirala športne aktivnosti za otroke v starosti od 5 do 15 let. V ospredju je bil seveda nogomet.

Od 26. do 29. junija je bila Športnem parku ŠD Gerečja vas organizirana že 18. Poletna šola nogometa, ki v občini Hajdina predstavlja vsakoletni zaključek tekmovalne sezone mladih nogometašev. Slovesen zaključek je bil včeraj, ko so se počitnikarjem pridružili tudi starši in domala vsi ostali, ki so v že več kot desetletje vpeti v uspehe ONŠ Golgeter Hajdina.

Počitnikarji iz občine Hajdina in okolice so prve počitniške dneve preživeli ob žogi in zabavnih igrah; foto: TM

Najmlajše so se učili nogometnih veščin

Sandi Mertelj, vodja ONŠ Golgeter Hajdina in predsednik ŠZ občine Hajdina, je ob zaključku z navdušenjem dejal, da je bila to še ena uspešna zgodba, ki so jo izpeljali ob podpori – tako občine Hajdina kot tudi vseh ostalih, ki jim pomagajo skozi leto in podpirajo projekt ONŠ Golgeter Hajdina.

Najmlajši so nogometno spoznavali z navdušenjem; foto: TM

»Tudi letos je bilo v poletno šolo nogometa vključenih okrog 100 otrok, ki so se predvsem učili nogometnih veščin, ob tem pa tudi zabavali in na zanimiv način preživeli prve počitniške dneve. Tisti najmlajši so se prvič seznanili z organiziranim igranjem nogometa, malo starejši so se zabavali ob nogometni igri in nadgradili svoja znanja, najstarejši pa z igro na velike gole. Tudi dekleta letos niso manjkala, kar je še en dokaz, da je nogomet privlačen tudi za punce. Trenerji ONŠ so vneto iskali nove mlade nogometaše, da se v avgustu in septembru letošnjega leta vpišejo v šolo nogometa na Hajdini,” je dejal Sandi Mertelj.

Udeleženci 18. Poletne šole nogometa; foto: TM

ONŠ Golgeter v 2. slovenski mladinski – kadetski ligi

Sicer pa je bila tudi letošnja sezona za ONŠ Golgeter Hajdina izjemno uspešna. ONŠ Golgeter Hajdina je dosegla nov mejnik v svojem delovanju, mladinska in kadetska ekipa sta se namreč uspeli uvrstiti v višji rang tekmovanja in sicer v 2. Slovensko mladinsko in kadetsko ligo.

Obe ekipi sta zelo prepričljivo osvojili naslova prvakov v ligah MNZ Ptuj, in sicer kadeti z vsemi osvojenimi točkami v 14-ih krogih in gol razliko 88:4, mladinci pa z le enim porazom v 13-ih krogih in gol razliko 78:9.

Konec junija je župan občine Hajdina Stanislav Glažar sprejel mladinsko in kadetsko ekipo ONŠ Golgeter Hajdina in trenersko ekipo in vodstvo ONŠ ter jim čestital za izjemen uspeh. Foto: TM

»V nadaljevanju nas seveda čaka še precej dela, da bomo konkurenčni tudi v višjem rangu tekmovanja, a vem, da bomo zmogli. Še vedno smo. Čestitke torej še enkrat vsem igralcem in tudi obema trenerjema. Skozi celo leto je bil kadetski trener Sebastjan Zupanič, mladince pa sta vodila; v jesenskem delu Aleš Belšak, spomladi pa Aleksander Verlak,« je še dodal Sandi Mertelj, ki se v novi sezoni nadeja dobri rezultatov.
Foto: TM