V novem vodstvu Mladinskega sveta Slovenije kar dva mlada iz občine Kidričevo

V petek, 14. oktobra 2022, so na Mladinskem svetu Slovenije potekale redne volitve, na katerih so predstavniki enajstih organizacij izvolili novo predsednico Mladinskega sveta Slovenije (MSS) in pet podpredsednikov. Za predsednico Mladinskega sveta Slovenije je bila izvoljena Eva Kotnik iz Šikol, delegatka Zveze slovenske podeželske mladine (ZSPM), podpredsednik za mednarodno sodelovanje pa je postal Žiga Ciglarič iz Cirkovc, sicer delegat Slovenske demokratske mladine, podmladka SDS.

Mladinski svet Slovenije (MSS) je krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju. Pod svojim okriljem združuje enajst organizacij z različnimi interesnimi, nazorskimi in političnimi usmeritvami. MSS je nacionalni zastopnik mladih tudi na evropskem nivoju, član Evropskega mladinskega foruma je že vse od njegove ustanovitve leta 1996. Mladinski svet Slovenije trenutno združuje: Zvezo slovenske podeželske mladine, Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Društvo Mladinski ceh, Mladinsko komisijo pri Planinski zvezi Slovenije, Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija, Zvezo ŠKIS, Zvezo tabornikov Slovenije in podmladke: Slovensko demokratsko mladino (SDS), Mlado Slovenijo (NSi), Novo generacijo SLS (SLS) in Mladi forum Socialnih demokratov (SD).

 

Žiga Ciglarič je s svojo izvolitvijo popeljal svoj podmladek po več kot treh mandatih neaktivnosti nazaj v aktivno angažiranje znotraj Mladinskega Sveta Slovenije in obenem v še bolj aktivno angažiranje SDM-ja v mladinski politiki. 22-letni Cirkovčan je tako postal najmlajši podpredsednik bodočega kolegija Mladinskega sveta Slovenije. Študent prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je aktualni mladinski delegat Republike Slovenije pri Združenih narodih in mednarodni sekretar Slovenske demokratske mladine. Znan je predvsem po svojem zavzemanju za večjo udeležbo mladih v vseh vrstah prostovoljnega dela in ohranjanju kulturne dediščine. Svoj mandat bo posvetil še večjemu angažiranju MSS-ja, obenem pa se je zavezal, da bo MSS v mednarodni skupnosti predstavljen v najboljši možni luči.

Vir: mojaobcina.si

Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Število ilegalnih prehodov meje se veča. Kako bo ukrepala vlada?

Poskus umora poslanca Branka Grimsa

 

MR