V nedeljo vabljeni na skupni koncert Kulturnega društva Rogoznica

Kulturno društvo Rogoznica prireja skupni koncert, ki bo v nedeljo, 21. 5. 2023, ob 15. uri, v Domu krajanov Rogoznica.

Na koncertu, ki bo izveden v sklopu Tedna ljubiteljske kulture bodo
nastopile vse sekcije društva.

Vabijo, da se prireditve udeležite.

FOTO: Kulturno društvo Rogoznica

Kulturno društvo Rogoznica deluje na področju ljubiteljske kulture v Četrtni skupnosti Rogoznica v Mestni občini Ptuj. Sekcije s svojim delovanjem bogatijo kulturni utrip domačega okolja. To izvajajo z organizacijo lastnih prireditev in nastopi, saj tako domačine in ostale goste seznanjajo s kulturo in jo na ta način ponašajo v svet.

V društvu, ki ima sedež v Domu krajanov Rogoznica, trenutno deluje okrog 170 članov, v osmih sekcijah. Te sekcije so: Dramska sekcija, Folklorna skupina KD Rogoznica, Koranti Rogoznica, Likovna sekcija, Moški pevski zbor KD Rogoznica, Orači iz Kicarja, Sekcija podvodne fotografije ter Otroška folklorna skupina Klopotec.

Društvo ima status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture in status prostovoljske organizacije ter je kot nosilec enote obhodi kurentov, ki je razglašena za živo mojstrovino državnega pomena, vpisano v Register nesnovne kulturne dediščine pri Ministrstvu za kulturo in na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Društvo je član Zveze kulturnih društev Ptuj, ki je članica Zveze kulturnih društev Slovenije. Prav tako je član Zveze ljudskih tradicijskih skupin Slovenije, ki je stalna članica mednarodne organizacije CIOFF® (Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d’Arts Traditionnels), ki je nevladna organizacija in ima posvetovalni status v UNESCO.