V Markovcih je bilo uspešno zaključeno srečanje mladih raziskovalcev

Foto: Črtomir Goznik (Vir: ptujinfo.com)

V petek, 31. marca 2023, je Osnovna šola Markovci gostila 31. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije, ki se je uspešno zaključilo.

 

Po skupinskem uvodnem delu v šolski telovadnici, kjer sta udeležence pozdravila ravnatelj Osnovne šole Markovci, Ivan Štrafela, in direktor ZRS Bistra Ptuj, Štefan Čelan, so se mladi raziskovalci in raziskovalke odpravili na predstavitve svojih raziskovalnih del, ki so potekale v sedmih skupinah.

V tekočem šolskem letu so mladi raziskovalci in raziskovalke predstavili 48 raziskovalnih nalog na 18 različnih področjih. Skupno je sodelovalo 90 mladih raziskovalcev in raziskovalk iz 17 osnovnih in 2 srednjih šol, ki so jih usmerjali 47 mentorjev in mentoric.

Na Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki bo potekalo 15. maja 2023, v Murski Soboti, se je uvrstilo 22 osnovnošolskih in tri srednješolske naloge.

Letošnjih 17 recenzentov je bilo navdušeno nad idejami učencev in dijakov, ki poleg rednega šolskega dela prevzemajo dodatne izzive ter raziskujejo in predstavljajo svoja dognanja vrstnikom iz drugih šol.