Mariborski  policisti  so  med  operativnim  delom  in z zbiranjem obvestil prišli do informacije, da v zapuščeni hiši na obrobju mesta Maribor, štirje moški gojijo prepovedano drogo konopljo.

 

Pri preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru so pridobili odredbo za  preiskavo  te  stanovanjske  hiše  in  jo  včeraj, 9. 4. 2020, skupaj z mariborskimi kriminalisti tudi opravili.

S preprodajo bi zaslužili okoli 15.000 evrov

Zaslužili bi 15.000 €.
Zaslužili bi 15.000 €. Foto: PP Maribor II

Med  preiskavo  so odkrili prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge  konoplje,  v  njem pa našli in vsem štirim osumljencem zasegli okoli 2,5  kg posušenih vršičkov prepovedane droge konoplje ter opremo za gojenje in pridelavo le-te.

Vsem  štirim  osumljenim  moškim, ki so stari znanci policije, so policisti odvzeli  prostost  in jih pridržali. Po zaključku kriminalistične preiskave sdfsadfadbodo  zoper  vse  podali  kazensko  ovadbo  na  Okrožno državno tožilstvo v Mariboru,  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene

Pridržali 4 osebe
Pridržali 4 osebe. Foto: PP Maribor II

Proizvodnje in  prometa  s  prepovedanimi  drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v športu in predhodnimi  sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Osumljeni  bi si s prodajo prepovedane droge, pridobili premoženjsko korist v višini približno 15.000 evrov.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR