Občina Lenart je danes na svoji spletni strain sporočila, da je z današnjim dnem zaključila akcijo razdeljevanja pralnih zaščitnih mask vsem gospodinjstvom v Občini Lenart, ki so ji sešili v dveh lenarških podjetjih – Lambo in Babycenter.

 

Akcija je bila dobro sprejela med prebivalstvom. Glede na to, da je država izdala ukrep, da je potrebno v vseh zaprtih prostorih uporabljati zaščitno masko, šal, ruto ali drugo pokrivalo, ki prekriva usta in nos, se je županu mag. Janezu Krambergerju zdelo smiselno, da tudi občina s tako gesto stopi naproti občankam in občanom.

Danes je na občino prispela nova pošiljka zaščitnih mask v nakladi 3000 kosov. Razdelili so približno 4000 mask. Zaščitnih mask je trenutno dovolj na zalogi, zato je župan pozval, da v kolikor bi ljudje potrebovali še dodatno masko, jih lahko osebno dvignejo v občinski avli (Trg osvoboditve 7) v času uradnih ur občine – med 8. in 12. uro po predhodnem telefonskem dogovoru.

“Spoštovani, prosimo varujte svoje zdravje in zdravje vaši najbližjih, zato vas prosim, da dosledno upoštevajte vsa priporočila, ki jih dobimo s strani države, da skupaj omejimo širjenje virusa. S skupnimi močnim, medsebojno pomočjo in tudi pozitivno naravnanimi dejanji in besedami lahko naredimo veliko,” je še povedal župan Občine Lenart.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR