V LAS EU Ormož aktualni poziv za prijavo na nepovratna sredstva

LAS EU Ormož, poziv, nepovratna sredstva

V LAS Ormož veliko zanimanja za nepovratna sredstva

V Lokalni akcijski skupini Uprave enote Ormož (LAS UE) so v tem času zelo aktivni. 15. marca so objavili prvi poziv za prijavo na nepovratna sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki so namenjena izključno razvoju gospodarstva. Rok za prijavo je dva meseca, v Javni razvojni agenciji (JARA) Ormož pa interesentom svetujejo, da se prijavijo čim prej.

Ormoška Lokalna akcijska skupina je bila avgusta 2015 ustanovljena z namenom spodbujanja uravnoteženega in trajnostnega razvoja na področju UE Ormož, ki bo lokalnemu prebivalstvu, podjetjem, zavodom, društvom in drugim institucijam omogočal, da s pomočjo določenih finančnih spodbud (evropskih in državnih) sodelujejo pri izdelavi Strategije lokalnega razvoja v obdobju od 2014 do 2020.

Na prvem javnem pozivu devet vlog

Kot je poročala KTV Ormož je bil 31. januarja že zaključen prvi poziv za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za regionalni razvoj. Na razpis je prispelo 9 vlog v vrednosti 470 tisoč evrov, čeprav je na razpolago le 353 tisoč evrov. Vloge komisija za izbor upravičencev še dopolnjujejo in pregledujejo, končno besedo pa bo imela Agencija za kmetijske trge. Na JARI v Ormožu menijo, da bodo rezultati znani sredi leta, sredstva pa bo mogoče črpati v letu 2018.

  1. marca pa so objavili tudi že prvi poziv za pridobitev sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki bodo namenjena izključno razvoju gospodarstva za različne operacije do 80% vrednosti. Na razpolago bo 277 tisoč evrov. Rok za prijavo za sredstva v pomoč gospodarstvenikom je 15. maj. V tem tednu so v prostorih Mladinskega centra v Ormožu pripravili tudi delavnice z napotki za tekoči razpis in poziv.

TM, Vir: KTV Ormož,

Foto (splet -TIC Ormož)