V kidričevskem Parku pod tisočerimi zvezdami dogodkov ne manjka

kidričevo, december, drsališče, dogodki

Ta konec tedna doživeli skoke in Planico v malem

Ko so v občini Kidričevo pred šestimi leti med prvimi v Spodnjem Podravju postavili drsališče na prostem, si verjetno marsikdo ni upal napovedati, da bo zgodba dobila tako enkratno nadaljevanje v obliki novih zgodb in doživetij čarobnega decembra. Od 1. decembra se v Parku pod tisočerimi zvezdami znova veliko dogaja, ljubiteljem drsanja pa je letos na voljo še večje in bolj razgibano drsališče; 200 m2 je drsališča in 200 m2 drsalne steze, so pojasnili v kidričevski občini, kjer jim je k projektu uspelo privabiti tudi lokalna podjetja, med njimi Talum, Silkem, Boxmark, Saubermacher in druge.

Da so se pred leti v lokalni skupnosti odločili pravilno, potrdi kidričevski župan Anton Leskovar in dodaja, da so tradicionalne prireditve in pester program prazničnega decembra številni obiskovalci iz bližnje in daljne okolice vzeli za svojega. »V “majhnem” kraju nam je uspelo narediti nekaj velikega in izjemnega. Pri ustvarjanju teh prireditev smo se naučili, da so denarna sredstva sicer pomembna, niso pa najpomembnejša.«

Program prazničnih prireditev v Kidričevem se iz tedna v teden stopnjuje in po odprtju drsališča ter obisku prvega dobrega decembrskega moža Miklavža, so obiskovalce ta konec povabili v svet pravljic v hiško Zvezdne vile, enkratno pa je bilo tudi druženje z Muco Copatarico, ki praznuje 60. rojstni dan.  

Izjemno navdušeni so bili ljubitelji zimskih športov, še posebej skokov, saj je bilo v Parku pod tisočerimi zvezdami mogoče doživeti Planico v malem, najbolj pogumni pa so se v pravi zimski idili spustili tudi po mobilni smučarski skakalnici Mini Planica. V družbi Zvezdne vile in Aluminka, glavnih likov čarobnega parka, pa so obiskovalci lahko svoje spretnosti urili še v kotičku lego robotika.

V Kidričevem praznično obarvanih dogodkov cel mesec ne bo zmanjkalo, številne prireditve pa bodo obiskovalcem ponudile nepozabno praznično vzdušje, brezplačno drsanje ob skodelici toplega čaja in predvsem zadovoljstvo v drobnih stvareh.

Z Muco Copatarico se je srečala tudi poslanka Suzana Lep Šimenko (na desni), ob njej pa kidričevski župan Anton Leskovar s soprogo Majdo. Foto: občina Kidričevo, Saša Urih

TM, foto: občina Kidričevo, Saša Urih