V Kidričevem jutri odprtje Parka pod tisočerimi zvezdami

Osma sezona drsanja se je v Parku pod tisočerimi zvezdami se je že začela, jutri, 29. novembra, ob 17. uri, pa v Parku mladosti na stežaj odpirajo še vrata novim prazničnim doživetjem čarobnega decembra. Zbrane bo nagovoril tudi župan občine Kidričevo Anton Leskovar.

Že pred devetimi leti, ko so v Kidričevem prvič pripravili praznične decembrske prireditve, je bilo čarobno, potem pa so vsako leto program samo še bogatili, namestili so drsališče, dosedanji 100-metrski drsalni stezi pa so v teh dneh dodali še dodatnih 100 metrov.

Občina Kidričevo že skoraj desetletje uspešno prireja dobro obiskane decembrske praznične prireditve, saj v kidričevski Park mladosti, ki se v času prazničnega decembra v siju tisočih lučk spremeni v Park pod tisočerimi zvezdami, prihaja vedno več obiskovalcev iz vseh koncev Spodnjega Podravja. Za skrbništvo drsališča v občini nimajo težav, saj za to poskrbijo društva v občini, ki so se že avgusta lahko prijavila na javni poziv za skrbnike drsališča.

Novih 100 metrov drsalne steze je speljanih tudi ob hiški Zvezdne vile; foto: TM

Novih 100 metrov drsalne steze

Letos je občina Kidričevo uspešno kandidirala za sredstva Fundacije za šport in pridobili so 8.000 evrov, namenili pa so jih podaljšanju drsalne steze. Še lani je ta v dolžino merila sto metrov, po novem pa je v Kidričevem 200 metrov drsalne steze, speljana pa je okrog dreves in hiške Zvezdne vile. Občini Kidričevo in Starše pa si bosta tudi letošnji zimo drsališče, ledne ploskve je okoli 200 kvadratnih metrov, delili in takoj v začetku novega leta se drsališče seli v sosednjo starško občino.

Za petkovo slavnostno odprtje Parka pod tisočerimi zvezdami je vse pripravljeno; foto: TM

Darila, ki jih bodo otroci podarjali drug drugemu

Letošnja tematika Parka pod tisočerimi zvezdami je Živimo v zavetju drug drugega. Že šesto leto bodo pripravili prav posebno obdaritev otrok, darila pa bodo podarjali otroci, ki bodo podarili tisto, kar sami morda več ne potrebujejo in želijo s tem osrečiti koga drugega.

Kot je povedala vodja Parka pod tisočerimi zvezdami Mojca Meško iz občine Kidričevo, so letos razširili sodelovanje na glavnih dogodkih in poleg domačih šol povabili tudi nekatere okoliške. Mladi ustvarjalci se bodo predstavili z lutkovnimi, gledališkimi in glasbenimi predstavami, organizator prazničnih dogodkov pa se bo nastopajočim oddolžil tako, da bo namenil finančno donacijo šolskemu skladu v višini 200 evrov, je še dodala Meškova.

V Park pod tisočerimi zvezdami prihajajo tudi dobri decembrski možje

V petek, 29. novembra, ob 17. uri bo slavnostna otvoritev Parka pod tisočerimi zvezdami, med večjimi dogodki pa velja omeniti še tradicionalno Miklavževanje s prihodom sv. Miklavža, dogodke bo v petek, 6. decembra, ob 17. uri.

13. decembra, ob 17. uri bo v park prispela Božičkova pošta, 20. decembra, ob 17. uri bo na sporedu tradicionalno Božičkovanje, v nedeljo, 22. decembra, ob 17. uri bo v Parku pod tisočerimi zvezdami mogoče podoživeti žive jaslice, praznično vzdušje pa se bo nato nadaljevalo še z otroškim silvestrovanjem in druženjem 1. januarja 2020.

Foto: občina Kidričevo, TM