V Kidričevem ena oseba ozdravela

 

V Občini Kidričevo, ne samo, da so zajezili širjenje koronavirusa, ampak na NIJZ poročajo, da eden izmed dveh okuženih z virusom, ni več okužen. Torej v občini Kidričevo je ena okužba manj.

Skupno je v Sloveniji ozdravelo že 74 oseb.

V Sloveniji dodatnih 37 okužb

Včeraj so zaradi okužbe s koronavirusom umrle štiri osebe, kar pomeni, da je skupaj 20 oseb podleglo posledicam okužbe s koronavirusom.

V četrtek, 2. aprila je število okuženih poraslo za 37 na skupaj 934. Testirali so 1064 oseb.

Pet oseb je bilo odpuščenih iz bolnišnice. Trenutno je hospitaliziranih 114 oseb, od tega 30 v intenzivnih oddelkih.

Kako je z okužbami po občinah?

Ljubljana je še vedno občina z največ okuženimi in sicer 185, sledi Šmarje pri Jelšah s 116 in Metlika s 49 okuženimi osebami.

Občine, ki so v zadnjih dneh doživele največji narastek v številu okuženih so Litija (7 na 12 okuženih v treh dneh), Ribnica (4 na 7 oseb v dveh dneh), Dobrova-Polhov Gradec je od torka do včeraj identificirala za 100% več okuženih oseb (iz tri na šest okuženih).

Zelo velik porast okuženih oseb beležimo v Lendavi. Preteklo nedeljo so imeli 2 okužena, v ponedeljek že 6. Od takrat se število ne spreminja.

Okužbe po občinah
Okužbe po občinah. Vir: NIJZ

V Oplotnici v ponedeljek še niso beležili okuženih s koronavirusom. Do včeraj je bilo 5 oseb pozitivnih na testu za koronavirus.

V Puconcih so iz torka na sredo zabeležili porast okuženih iz 2 na 5 oseb v enem dnevu. V Radovljici je prav tako od torka do včeraj zraslo število okuženih za 3 osebe in jih je zdaj 5.

V Tolminu so zabeležili 100% porast okuženih iz ponedeljka na torek. Trenutno so tam okužene štiri osebe.

V Rušah in Grosupljem pa je število okuženih zraslo za 200%. V obeh občinah je v zadnjih dneh številka okuženih zrasla iz ene na tri osebe.

Število okuženih po velikosti občine in glede na število prebivalcev

V občini Šmarje pri Jelšah imajo že skoraj deset okuženih oseb na 1000 prebivalcev. V tej razvrstitvi sledita Horjul in Metlika s 6,60 in 5,72 okuženimi na 1000 prebivalcev.

Glede na velikost občine je prav tako v vrhu Šmarje z 9,01 okuženih na deset kvadratnih kilometrov. Sledita Ljubljana in Horjul z dobrimi šestimi okuženimi na 10 kvadratnih kilometrov.

Okužbe glede na število prebivalcev
Okužbe glede na število prebivalcev. Vir: NIJZ
Okuženi po velikosti občine
Število okuženih glede na velikost občine. Vir: NIJZ

Želite biti redno obveščeni o poteku okužb v vaši občini? Všečkajte FB stran:

 

Vir: NIJZ in www.covid-19.sledilnik.org/

MR