V Galeriji mesta Ptuj danes odpirajo razstavo Inventura

galerija_mesta, ptuj, razstava, inventura, irma brodnjak

Poklon domačin avtorjem – sodobna likovna produkcija ptujskih ustvarjalcev

V Galeriji mesta Ptuj je vse pripravljeno za današnjo otvoritev razstave z naslovom Inventura. Ob koncu prvega razstavnega leta se v novi galeriji želijo pokloniti izključno domačim avtorjem in tako bo predstavljen pregled sodobne likovne produkcije umetnikov s Ptuja in okolice. Razstavo bodo odprli nocoj ob 19. uri in bo na ogled do konca letošnjega leta.

Še pred odprtjem razstave bo ob 10. uri v prostorih galerije v Prešernovi 29 novinarska konferenca. Razstavo o predstavila kustodinja razstave Irma Brodnjak, ki je ob dr. Marjeti Ciglenečki poskrbela tudi za izbor umetniških del, akademski slikar Dušan Fišer, ki vodi Komisijo za mestno galerijo, pa bo predstavil razstavni program galerije v naslednjem letu.

V katalog so o razstavi Inventura zapisali: “Namen pričujoče razstave je predstaviti pregled sodobne likovne produkcije umetnikov, ki prihajajo iz Ptuja in okolice ali v tem okolju živijo in ustvarjajo. Razstava potrjuje, da je ptujsko okolje bilo in še zmeraj je dovolj stimulativno za razvoj in obstoj kakovostne likovne umetnosti, ki pogosto celo presega lokalne okvirje. V kraju, ki slovi po kulturni dediščini preteklih dob, je nadvse pomembno, da ob starih umetninah živi in se z njimi oplaja tudi sodobna kreativnost. Nabor sodelujočih umetnikov je obsežen, razstavna postavitev pa pokaže, na kako številnih in raznolikih likovnih področjih delujejo ustvarjalci. Na razstavi namreč poleg klasičnih slikarskih in kiparskih del vidimo tudi fotografije, grafična dela, video oz. film ter prostorske postavitve.”

Na razstavi bodo tudi dela mojstra fotografije Stojana Kerblerja. Foto: stojankerbler.com

Na Ptuju tokrat razstavljajo: Andrej Božič, Aleksander Brezlan, Davorin Ciglar Milosavljević, Tjaša Čuš, Aleksandra Farazin, Boris Farič, Jernej Forbici, Jože Foltin, Mito Gegić, Rok Golob, Viktor Gojkovič, Stojan Kerbler, Dušan Kirbiš, Martina Korošec, Robert Kosmač, Alja Košar, Andrej Lamut, Branko Lenart, Bogomir (Mirč) Lugarič, Srdan Mohorič, Markus NylaandeR, Tomaž Plavec, Sandra Požun, Viktor Rebernak, Tamara Rimele, Rozina Šebetič, Saša Urih, Tanja Verlak, Marica Vicari, Metka Zupanič, Boris Žohar.

TM, MO Ptuj

Odpiralni čas Galerije mesta Ptuj:

torek – petek: 10.00 – 18.00

sobota, nedelja in prazniki:10.00 – 13.00

ponedeljek: zaprto