V Galeriji mesta Ptuj bo razstavljal akademski slikar Tugo Šušnik

ptuj, galerija-mesta, razstava, tugo-šušnik

V torek, 30. januarja, ob 18. uri bodo v Galeriji mesta Ptuj odprli pregledno razstavo Tugo Šušnik. Kvazimodo2. Še pred odprtjem razstave bo ob 16. uri novinarska konferenca. Razstava je prenos in nadgradnja umetnikove razstave v Mestni galeriji Ljubljana, ki je bila na ogled od lanskega novembra do sredine januarja letos. Na Ptuju bodo umtenikova dela na ogled do 12. marca.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali: kustos razstave dr. Robert Inhof, muzejski svetnik in direktor Galerije Murska Sobota, akademski slikar mag. Tugo Šušnik, redni profesor za slikanje in risanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana in koordinatorka razstave Irma Brodnjak, višja kustodinja, članica Komisije za mestno galerijo pri Mestni občini Ptuj.

Tugo Šušnik je bil rojen 24. novembra 1948 v Ljubljani. Mladost je preživel v Londonu (1956‒65) in New Yorku (1965‒68). Slikarstvo je študiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani (1971‒76, prof. Nikolaj Omersa, Zoran Didek, Kiar Meško, Gabrijel Stupica), kjer je leta 1979 končal tudi specialko za slikarstvo (prof. Andrej Jemec, Jože Ciuha). Kot Fullbrightov štipendist je 1979‒1980 študiral na Pratt Institute v New Yorku. Od leta 1996 je docent na Oddelku za oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Tega leta je imel tudi obsežno pregledno razstavo v Moderni galeriji v Ljubljani. Leta 2004 je pridobil naziv rednega profesorja za risanje in slikanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Do danes je imel več kot 60 samostojnih in več kot 170 skupinskih razstav. Živi in dela v Ljubljani.

TM, foto: Andrej Peunik/MGML