V Galeriji Magistrat na ogled prazgodovinske uteži

ptuj, galerija, magistrat,muzej, ptujski-depoji

Že dvanajsti cikel Iz ptujskih depojev

V Galeriji Magistrat v mestni hiši na Ptuju je bila danes popoldne krajša slovesnost ob odprtju zadnje, 12. vitrine iz cikla Iz ptujskih depojev. Tokrat so na ogled prazgodovinske uteži.

Z razstavami Iz ptujskih depojev so zadnji dve leti postavljali na ogled delček bogate vsebine ptujskih depojev, v javnosti pa so pritegnile kar veliko pozornosti. Razstave so nastajale v sodelovanju Zavoda za varstvo kulturne dediščine, Centra za preventivno arheologijo, Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož, Mestne občine Ptuj in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

V vitrinah tokrat na ogled prazgodovinske uteži. Foto: MO Ptuj

Avtor tokratne razstave je kustos Ivan Žižek iz Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož (PMPO), zgodbo o predmetih pa je predstavila Mojca Vomer Gojkovič, prav tako iz ptujsko-ormoškega pokrajinskega muzeja. Na odprtju razstave je spregovorila tudi Maja Janežič, osrednja koordinatorica razstav (Zavod za varstvo kulturne dediščine, Center za preventivno arheologijo), v imenu MO Ptuj pa je avtorju razstave in ostali sodelujočim pri pripravi čestital podžupan MO Ptuj Gorazd Orešek.

TM, foto: MO Ptuj