V Evropskem parlamentu bo potekala razprava o svobodi medijev v Sloveniji

Romana Tomc, foto: SDS

Evropska poslanka Romana Tomc bo jutri, v četrtek, 9. marca 2023, ob 11.30, v Evropskem parlamentu organizirala konferenco z naslovom Medijska svoboda v EU. Poleg uredniške politike se tudi medijski standardi v takem okolju vidno znižujejo. Količina lažnih novic in dezinformacij je na visoki ravni, kar pred nas postavlja izziv, kako zaščititi evropske demokratične vrednote in našo pravico do ozaveščenosti, je na Facebooku pojasnila evropska poslanka Romana Tomc, ki bo 9. marca 2023, ob 11.30, v Evropskem parlamentu razpravljala med drugim tudi o tej problematiki.

 

Cilj konference je obuditi razpravo o novem predlogu zakonodaje Evropske komisije, aktu o medijih, jo fizično umestiti v izbrane države, tudi v Slovenijo, in določiti temeljne izzive, s katerimi se soočajo mediji v državah, kjer so lastniške strukture medijev nepregledne in kjer obstaja visoka koncentracija lastništva medijev.

Na konferenci bodo spregovorili predstavniki Evropske komisije, Evropskega parlamenta, Wilfried Martens iz Centra za evropske študije, in predstavniki slovenskih medijev: Peter Gregorčič, Peter Jančič in Miro Petek.

Vir: www.nova24tv.si