V Cirkulanah letos prvič drsališče

cirkulane, drsališče, vila-bela

Dogodki v Čarobnem svetu vile Bele

V Halozah, v občini Cirkulane so letos prvič poskrbeli za drsanje na prostem. Drsališče so postavili pri večnamenski turistično-prireditveni dvorani, vse skupaj pa povezali v čarobno zgodbo, v kateri ima osrednjo vlogo vila Bela. Dogodki prazničnega decembra se bodo v Cirkulanah nadaljevali še v januarju prihodnje leto in vse do 7. januarja 2018 napovedujejo, da bo brezplačno drsališče na voljo obiskovalcem. Druženja pa potekajo vsak petek in soboto med 17. in 21. uro, v nedeljo pa od 16. do 20. ure.

Ideja o umetnem drsališču se je porodila iz želje, da v občini otrokom približajo in zagotovijo možnost, da v domačem kraju – ne da bi se bilo treba kam odpeljati – doživijo svet drsanja. Tako so pojasnili v vodstvu občine Cirkulane in ob tem dodali, da so s drsališčem želeli otrokom, mladostnikom pa tudi odraslim ponuditi enkratno doživetje na ledu, mnogim pa nenazadnje ponuditi tudi priložnost, da se naučijo drsati.

»Želimo si, da bi se v decembru ljudje ponovno, kot so se že v preteklosti, več družili med seboj, se pogovarjali in veselili. Decembrski čas je tudi čas pričakovanja veselih dogodkov, zato bomo ob drsališču izvedli veliko prireditev in aktivnosti. K sodelovanju smo povabili tudi društva, vaške odbore, domačo šolo in vrtec. Projekt drsališča smo poimenovali Čarobni svet vile Bele. Ime vila Bela smo izbrali zato, ker teče skozi našo občino potok Bela, zaradi potoka Bela pa prebivalce na tem območju širše poznajo tudi kot Belane,« je povedal cirkulanski župan Janez Jurgec.

K sodelovanju v projektu drsališča so povabili tudi donatorje in sponzorje. Ti so se v velikem številu odzvali povabilu, tako da bodo na ta način lahko izvedli številne dodatne prireditve, npr. šolo drsanja, animacijo za otroke in podobno. Pri tem projektu sodelujejo Društvo za oživitev gradu Borl, Turistično društvo Cirkulane, Radioklub Cirkulane in Klub Halonga, Športno društvo Cirkulane, Kulturno društvo Cirkulane, PGD Cirkulane in Društvo gospodinj Cirkulane ter Društvo vinogradnikov in sadjarjev Haloze.

Za program aktivnosti v določenem tednu skrbijo posamezna društva, ki bodo poskrbela tudi za »kuhančka« in topel čaj. V teh terminih poteka animacijski program predvsem za otroke in šola drsanja za vse udeležence ter društvena dogajanja v njihovi režiji (predstavitve, nastopi, razstave idr.).

Za program aktivnosti ob drsališču skrbijo društva in zbirajo prostovoljne prispevke. Foto: Jernej Golc

Drsališče v Cirkulanah je namenjeno vsem generacijam, zato ujemite priložnost in prihodnje zimske praznične dni preživite v Čarobnem svetu vile Bele v Cirkulanah.

TM