V Cirkulanah in Zavrču izpeljali programerski lov na zaklad

Osnovnošolci v Cirkulanah in Zavrču so pred kratkim iskali zaklad. Sodelovalo je več kot 80 udeležencev, vsem pa je uspelo najti zaklad in rešiti vse naloge.

Osnovnošolci v Cirkulanah in Zavrču so pred kratkim iskali zaklad. Foto: arhiv OŠ Cirkulane - Zavrč
Učenci 7., 8. in 9. razredov OŠ Cirkulane – Zavrč, ki obiskujejo izbirni predmet Šport za zdravje in njihovi gostje, tokrat so to bili starši, stari starši, tete in strici so s pomočjo mobilnih telefonov in aplikacij ter lastnih hitrih nog in sivih celic iskali pot do zaklada.

Pot jih je vodila čez osem točk v okolici šole, ki so bile označene z QR kodami, na vsaki postaji pa so morali rešiti enostavno nalogo iz osnov programiranja. Udeleženci so tekmovali v skupinah po štiri in so v povprečju med postajami pretekli vsak okrog 4 km. Vsem sodelujočim je uspelo najti zaklad in rešiti vse naloge, predvsem pa so bili veseli druženja in gibanja na svežem zraku.

Navdušeni mladi tekmovalci v Cirkulanah

Na OŠ Cirkulane – Zavrč so aktivnost izvedli kot ena izmed treh šol v Sloveniji

»Tovrstna aktivnost jim je bila zelo všeč, saj smo sodobne tehnologije, ki jih zanimajo, združili z gibanjem, ki ga prav tako zelo potrebujejo. Aktivnost smo izvedli kot ena izmed treh šol v Sloveniji, s podporo Digitalnega inovativnega stičišča Slovenije in podjetja Google v okviru evropskega Codeweek meseca in projekta @Simbioza,« je povedal Mitja Vidovič, profesor športne vzgoje na OŠ Cirkulane – Zavrč.

Najboljše tri ekipe so tudi nagradili (USB zapestnice, Chipolo, e-knjige, nahrbtniki, …), ostali udeleženci pa so prejeli tolažilne nagrade v obliki čokoladic in spominskih nalepk Codeweek.

Zaklad so osnovnošolci uspešno našli tudi na lokaciji Zavrč.

Mentorji – športni pedagogi, ki so aktivnost pripravili v sodelovanju z učiteljem računalništva, so bili zelo zadovoljni z izvedbo, vložen trud pa je bil poplačan z zadovoljnimi obrazi vseh udeležencev.

Foto: arhiv Mitja Vidovič, OŠ Cirkulane – Zavrč