V Cirkovcah konec tedna državna razstava ptic

Društvo gojiteljev malih živali Ptuj je organizator 28. državne razstave ptic, ki bo ta konec tedna v športni dvorani Cirkovce v občini Kidričevo.  Razstavljene bodo sobne, okrasne ptice, ptice pevke ter male in velike papige.

V Cirkovcah je letošnja državna razstava Ptic; foto: arhiv DGMŽ Ptuj
Že včeraj je na razstavnem prostoru v Cirkovcah potekalo ocenjevanje ptic, državna razstava in tekmovanje pa sicer tudi najvišje rangirano tekmovanje gojiteljev ptic Slovenije. Tokrat sodeluje 20 društev, 119 gojiteljev z 868 pticami iz vse Slovenije.

Na ogled bodo barvni in postavni kanarčki, papige in druge ptice

V okviru razstave poteka tudi ocenjevanje ptic, ki so razvrščene v več skupin od barvnih kanarčkov, postavnih kanarčkov, eksotov, križancev, favne Evropa, papig skobčevk, srednjih in velikih papig. Sodniki so jih v petek že ocenili, najboljše pa bodo dobile pokale in priznanja.

Sicer pa je raznovrstno in zanimivost sodelovanja na razstavi v veliki meri odvisna od sodelujočih društev in njihovih živali, sporoča organizator, ki se v Cirkovcah nadeja dobrega obiska ljubiteljev ptic in tudi gojiteljev.

Tokrat v Spodnjem Podravju na državni razstavi na ogled blizu 900 ptic; foto: DGMŽ Ptuj

Ptice so na ogled v soboto in nedeljo

Državna razstava ptic bo v športni dvorani Cirkovce odprta v soboto, 7. decembra, od 8. do 19, ure, in v nedeljo, 8. decembra, pa med 8. in 14. uro.

Foto: DGMŽ Ptuj