V Bišu popoldan pričetek tabora gasilske mladine

gasilci, tabor, gz_lenart, pgd biš

Pričakujejo 120 mladih gasilcev

Pod naslovom Od ognja do zvezd se v Bišu, v občini Trnovska vas, danes opoldan začenja že tradicionalni Tabor gasilske mladine Gasilske zveze Lenart. Tudi letošnja tabora se udeležujejo mladi gasilci PGD Biš iz GZ Trnovska vas – Vitomarci. V Bišu je za tabor mladih gasilcev že vse nared, je zjutraj potrdil predsednik GZ Trnovska vas – Vitomarci Manfred Jakob in dodal, da ta konec tedna pričakujejo 120 mladih gasilcev in okrog 40 mentorjev ter ostalih prostovoljcev, ki bodo skrbeli za uspešno izvedbo tabora.

V Bišu bodo današnje taborniško druženje opoldan bodo pričeli s postavljanjem šotorov in namestitvijo, nato sledijo že prve delavnice in spoznavni večer. Urnik letošnjega gasilskega tabora je znova zelo pester in razgiban, organizatorji so za soboto pripravili zanimive orientacijske pohode od točke do točke, mladi gasilci pa bodo tako spoznavali zanimive turistične točke in kulturno- etnografske znamenitosti krajev v Slovenskih goricah.

Četrtkove priprave na tabor gasilske mladine GZ Lenart, ki ga letos organizira PGD Biš iz GZ Trnovska vas – Vitomarci. Foto: PGD Biš

V nedeljo, zadnji dan taborniškega druženja, bo med drugim posvečen vodnim igram, kot so namoči mentorja, vožnja z žogo, prenašanje vode Slepec ugaša luč, pelikan, štafeta vodnih balonov, kelnarca, štafeta s kozarci, prenos vode sede. Ob zaključku vodnih iger bo sledila pogasitev ognja z brizgalno PGD Biš, poveljeval pa bo Alojz Harb. Sicer pa bodo ob slovesnem zaključku tabora gasilske mladine podelili nagrado za najbolj pospravljen šotor, najbolj razmetan šotor in najboljšo skupino pri igrah.

V PGD Biš se lahko pohvalijo s številčno ekipo mladih gasilcev. Foto: PGD Biš

TM, Vir in foto: PGD Biš