Ustvarjanje novih in kvalitetnih delovnih mest

Predsednik vlade Janez Janša: Najboljša socialna politika stremi k ustvarjanju novih in kakovostnih delovnih mest

Predsednik vlade Janez Janša se bo v petek, 7. maja udeležil Socialnega vrha v Portu. Gre za dogodek, ki ga ga organizira portugalsko predsedstvo Sveta Evropske unije, vključuje pa konferenco na visoki ravni s socialnimi partnerji in neformalno srečanje voditeljev in voditeljic držav ali vlad EU.

Splošni cilj je določiti evropsko agendo o socialni politiki za naslednje desetletje in zagotoviti, da se bomo z izzivi sedanjosti in prihodnosti soočili tako, da nikogar ne bomo prezrli. Države članice, evropske institucije, socialni partnerji in civilna družba se bodo srečali v okviru konference na visoki ravni, da bi okrepili svojo zavezanost izvajanju evropskega stebra socialnih pravic.

Predsednik vlade Janez Janša je v svojem video nagovoru pred zasedanjem izpostavil, da je Evropska unija oblikovala edinstven socialno-ekonomski model, v katerem sta solidarnost in blaginja tesno povezani.

“Iskanje novih načinov, kako zagotoviti ti dve vrednoti, bo pripomoglo k evropski blaginji in našemu načinu življenja. Najboljša socialna politika stremi k ustvarjanju novih in kakovostnih delovnih mest,” je poudaril premier

Pot, ki vodi do okrevanja zaradi pandemije covida, digitalna in zelena.

“Ne smemo pa pozabiti tudi na pereče vprašanje demografije. Zato so pričakovanja od socialnega vrha v Portu velika;” je poudaril premier.

Kot je še dejal bodo voditelji posebno pozornost namenili razpravam o kakovosti evropskih delovnih mest.

“Tako bomo okrepili položaj Evropske unije v svetovnem gospodarstvu, zagotovili blaginjo državljanom EU in razvili podporno okolje za uspeh podjetij,” je dejal predsednik vlade Janez Janša.

Nenazadnje je še dejal, da se veseli sodelovanja v razpravi o spretnostih in inovacijah.