Uspešno poslovno leto za Cestno podjetje Ptuj

Cestno podjetje Ptuj je največje gradbeno podjetje v Podravju, ki ima visoko zastavljene standarde, tako na področju prometa, kot pri preostali infrastrukturi, ki jo gradijo. Leto 2018 je bilo zanje zanimivo in uspešno, je na prednovoletnem druženju s poslovnimi partnerji povedal izvršni direktor Martin Turk.

Utrinek z letošnjega slavnostnega decembrskega dogodka Cestnega podjetja Ptuj; foto: Langerholc
Že osemnajsto leto na datum 12. december je Cestno podjetje Ptuj (CPP) v Miheličevi galeriji na Ptuju pripravilo prednovoletnemu druženje, na katerem so se zbrali številni vabljeni gostje iz vse Slovenije, med njimi tudi župani občin Spodnjega Podravja. Vodstvo podjetja je ob tej priložnosti predstavilo dosežke poslovnega leta in izpostavilo nekatere večje že dokončane objekte in tiste, ki so v fazi izvajanja.

Na slavnostnem dogodku je navzoče pozdravila nova županja Ptuja Nuška Gajšek, ki je na ta dan tudi uradno prevzela župansko funkcijo, ob tej priložnosti pa je čestitala Cestnemu podjetju Ptuj za uspešno delo in dodala, da želi dobrega dela in sodelovanja tudi v prihodnje.

Prednovoletni sprejem CPP ima že osemnajstletno tradicijo; foto: Langerholc

Uspešni na področju nizkih in visokih gradenj, zaključujejo nekatere večje projekte

Na poslovnem druženju so bili posebej predstavljeni nekateri večji in pomembnejši projekti, pri katerih ima CPP vodilno vlogo. Cestno podjetje Ptuj je v letošnjem letu izvedlo, oziroma izvaja kar nekaj visoko-gradbenih objektov, med njimi gradi poslovno-stanovanjski objekt v Gorišnici, trafo postajo in skladišča kolutov v Talumu Kidričevo in poslovni objekt Tajhman v Hočah. Izvaja nekatere nizko-gradbene objekte, kot so projekti Direkcije RS za infrastrukturo, kjer velja omeniti ureditev ceste in krožišča v Lovrencu na Dr. polju, ureditev ceste Zavrč – Drenovec, ceste Kozminci – Žetale ter ureditev ceste in izgradnjo krožišča Gabrnik. Sicer pa so ptujski cestarji letos zgradili več lokalnih cest, javnih poti, pločnikov in kanalizacije v občinah Kidričevo, Markovci, Cirkulane, Gorišnica, Juršinci, Dornava, Slov. Bistrica, Oplotnica, Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Hajdina, Videm in Žetale.

Redno letno in zimsko vzdrževanje 533 km državnih in 1000 km občinskih cest

Zelo pomembno področje v CPP pa je tudi redno vzdrževanje in varstvo cest, saj Cestno podjetje Ptuj izvaja redno letno in zimsko vzdrževanje ter varstvo cest na 533 kilometrih državnih cest na območju 6. in 9. koncesijskega območja ter na 1.000 kilometrih občinskih cest in javnih poti. Za izvedbo vseh teh projektov, za redno vzdrževanje in varstvo cest pa imajo v CPP odgovoren kader, zaposlene odlikuje zavzetost in delavnost, kar je tudi ključ do uspeha, so prepričani v CPP.

Zimska služba CPP je pripravljena na letošnjo zimo; foto: Rado Škrjanec

Izvršni direktor podjetja Martin Turk je v slavnostnem nagovoru povedal, da so se skozi leto srečevali s številnimi preprekami, hkrati pa tudi z izzivi, ki so jih v veliki meri uspešno premostili. Ob tem je poudaril, da je rezultat dela in truda ob koncu leta takšen, kot so si ga želeli in si ga tudi zaslužijo.

Martin Turk, izvršni direktor CPP; foto: Langerholc

V letu 2019 CPP praznuje 30 let samostojne družbe

„Naše podjetje ima jasno začrtane cilje, vizijam podjetja pa sledijo konkretni podvigi. Opravljeno delo nam je vsekakor v zadovoljstvo, a novi izzivi so motivacija in usmeritev za prihodnost – biti boljši. V letu 2018 smo znova postavili nove mejnike, ki nas bodo v bodoče zaznamovali in obogatili naše reference. Uspešni smo na področju nizkih gradenj, visokih gradenj, zadovoljni smo tudi, da je na trgu prisotnih več sredstev s strani pristojnih institucij za gradnjo novih cest in prepotrebno rekonstrukcijo ter vzdrževanje obstoječih, kar je tudi naša prvobitna dejavnost.”

“Trudimo se postavljati visoke standarde, ki zadovoljujejo interese razvoja, tako v prometu, kot tudi v ostali infrastrukturi, ki jo gradimo. Poseben poudarek dajemo posodobitvam. Ob tej priložnosti pa želim izpostaviti tudi obnovo sedeža našega podjetja na Zagrebški cesti, ki je v polnem teku in bo zaključena predvidoma prihodnje leto, ko praznujemo 30-letnico samostojne družbe,” je še dodal Martin Turk, ki je pohvalil tudi strokovni kader v podjetju, brez katerega pravi, da bi težko dosegali uspehe.
TM, foto: Langerholc