Uspel prvi novoletni skok v Zeleno jezero

Prvi novoletni knajp skok v Zeleno jezero, v Green Lake v Pleterjah v občini Kidričevo je včeraj uspel. Za nekaj pogumnih kopalcev pet stopinj v vodi ni predstavljalo nobene ovire. Spodbujat so jih prišli kidričevski župan Anton Leskovar, izvršni direktor Cestnega podjetja Ptuj Martin Turk, člani Moto kluba Šumari Kidričevo in drugi.

Foto: Matija Brodnjak
Skoki v vodo na novega dan so vse bolj popularni in mnogim predstavljajo prav poseben izziv, pa ne samo na slovenski obali, ampak že marsikje drugje po Sloveniji, kjer se zberejo pogumni kopalci ob jezerih in rekah. Prvič so skok v vodo organizirali tudi v občini Kidričevo, v Pleterjah, kjer velikansko gramoznico spreminjajo v rekreacijski park Zeleno jezero.
Čestitka najbolj pogumnim plavalcem za uspešen skok v letu 2019; foto: Matija Brodnjak

Včeraj je bil to povsem nov dogodek, ki ga bodo prihodnje leto zagotovo nadgradili in tudi promovirali. Ob toplem napitku in novoletnih voščilih je nekaj deset obiskovalcev tam zelo uživalo.

Vesela družba se je 1. januarja zbrala ob Zelenem jezeru, kjer je spodbujala pogumne kopalce; foto: Matija Brodnjak

Tomaž, Leon in Sara so združili moči in izpeljali prvi skok

Začetni korak pri Zelenem jezeru so naredili Tomaž Pivec, Leon Kaučevič in Sara Kaučič, ki so samo v nekaj dneh uspeli pritegniti najbolj pogumne kopalce in uspešno izpeljati poizkusni dogodek. Potem, ko so bili vsi pogumni že iz vode, je Tomaž Pivec, osebni trener in ultramaratonec, povedal, da sam že nekaj časa izvaja terapije s hladno vodo, kar pomaga pri krepitvi imunskega sistema, regeneraciji mišic, izboljšanju počutja in povečanju energije.

»Znanstveno dokazanih stvari je še veliko več, ta metoda pa postaja tudi vedno bolj popularna po celem svetu. Idejo sem dobil, da bi kaj takega začeli tudi tukaj pri nas, k sodelovanju pa sem povabil triatlonca Leona Kaučeviča in vodjo projekta Green Lake Saro Kaučič, saj je želja, da dogodek postane tradicionalen. To lokacijo smo izbrali zato, ker se tam ustvarja športno-rekreacijski center Zeleno jezero, ki ima ogromno potencialov že sedaj,« je dejal Pivec.

Foto: Matija Brodnjak

Ljudje imajo radi nove izzive, pravi Tomaž Pivec

In ker je ideja prišla slab teden pred novim letom, ni bilo veliko časa za organizacijo javnega dogodka, zato so se odločili, da na facebook dajo samo obvestilo o dogodku brez elementa vabljenja, je še pojasnil Pivec, ki je bil presenečen nad dobrim odzivom. »To kaže, da imajo ljudje radi nove izzive in preseganje svojih meja. Drugo leto skok vsekakor ponovimo.«
Foto: Matija Brodnjak